αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple ετοιμάζει ασύρματη φόρτιση μέσω Wifi

Η Apple ετοιμάζει ασύρματη φόρτιση μέσω Wifi

Με τις φήμες να εντείνονται για υποστήριξη ασύρματης φόρτισης στο νέο iPhone, τίθεται το ερώτημα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σε αυτή την τεχνολογία, η οποία δεν είναι πραγματικά ασύρματη αφού βασίζεται σε καλώδια και επιφάνειες που εφάπτονται. Στο Apple Insider ανακάλυψαν μια κατάθεση πατέντας της Apple που μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για μια πιθανή κατεύθυνση της ασύρματης τεχνολογίας.

Τα smartphones του μέλλοντος λοιπόν ίσως να αντλούν ενέργεια από συσκευές όπως τα WiFi routers. Με τεχνολογίες διπλής πόλωσης και κεραίες διπλών συχνοτήτων, θεωρητικά θα επιτυγχάνεται ακτίνα φόρτισης σε όλο το σπίτι. Στα πειράματά της η Apple κατάφερε τη μεταφορά ενέργειας σε συχνότητες κινητού μεταξύ 700MHz και 2.700MHz και σε συχνότητες WiFi στα 2.4GHz και 5GHz.

Όπως όλες οι ασύρματες συσκευές, έτσι κι αυτή χρειάζεται έναν πομπό και ένα δέκτη, τονίζει το Unboxholics.com. Η πρακτική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας είναι ακόμα μερικά χρόνια μακριά, ωστόσο είναι πιθανό μια μέρα να απαλλαχθούμε εντελώς από τα καλώδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 7 =