αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple δημιούργησε κατάστημα στο Ντουμπάι, που «αντιδρά» στον καιρό (BINTEO)

Η Apple δημιούργησε κατάστημα στο Ντουμπάι, που «αντιδρά» στον καιρό (BINTEO)

Μια εμπειρία που διαφέρει από τα συνηθισμένα καταστήματα Apple ολόκληρου του κόσμου προσφέρει το κατάστημα της εταιρίας στο Ντουμπάι. Αντί για λευκούς τοίχους, ο επισκέπτης θα δει ένα αυτοματοποιημένο, μηχανικό σύστημα παραθύρων που διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία στο κατάστημα ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Τα 18 εντυπωσιακά παράθυρα 11 μέτρων ύψους μένουν κλειστά κατά τη διάρκεια της καυτής ημέρας και ανοίγουν το απόγευμα για να δροσίσουν το κατάστημα μειώνοντας το κόστος ψύξης και επιτρέποντας στους πελάτες να κάνουν μια βόλτα στη βεράντα, όπως σημειώνει το Unboxholics.com.

Apple Store in Dubai

 

Τα παράθυρα ονομάζονται “Solar Wings” και είναι κατασκευασμένα από πολυμερές υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, ενώ η Apple τα χαρακτηρίζει ως “ένα από τα μεγαλύτερα κινούμενα έργα τέχνης στον κόσμο”. Η Apple συμπεριέλαβε τα καιρικά φαινόμενα του Ντουμπάι στο σχεδιασμό του νέου καταστήματος.

Δύο είναι οι εποχές στο Ντουμπάι, η ζεστή και η καυτή, με τους πιο δροσερούς μήνες να κυμαίνεται η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς. Τη ζέστη έρχονται να συμπληρώσουν οι αμμοθύελλες, οι ξαφνικές βροχές και οι δυνατοί άνεμοι. Ο μηχανισμός των παραθύρων είναι πλήρως αυτοματοποιημένος να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες άμεσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − three =