αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Amazon φέρνει το δικό της δορυφορικό ίντερνετ με 3.236 δορυφόρους

Η Amazon φέρνει το δικό της δορυφορικό ίντερνετ με 3.236 δορυφόρους

Η Amazon αποκάλυψε τους τρεις νέους πυραύλους οι οποίοι θα θέσουν σε τροχιά χιλιάδες δορυφόρους της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ως μέρος του Project Kuiper, το οποίο σκοπεύει να προσφέρει γρήγορο δορυφορικό internet χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο 3.236 δορυφόρων. Ως σημείο αναφοράς να σημειώσουμε πως η ανταγωνίστρια Starlink διαθέτει ήδη 2.300 δορυφόρους σε τροχιά.

Οι πύραυλοι θα κατασκευαστούν από την Arianespace, την Blue Origin και την United Launch Alliance. Η Amazon σχεδιάζει 83 εκτοξεύσεις μέσα σε πέντε χρόνια, με τις δύο πρώτες δοκιμαστικές να λαμβάνουν χώρα αργότερα μέσα στη χρονιά. Η εμπειρία χρήσης του δορυφορικού internet θα είναι παρόμοια με αυτήν του Starlink, δηλαδή σύνδεση στο internet μέσω ενός δορυφορικού πιάτου το οποίο θα επικοινωνεί με τους δορυφόρους.

Ωστόσο το Starlink ήδη αποτελεί πρόβλημα για τους αστρονόμους και ο ανταγωνισμός με την Amazon σίγουρα τους ανησυχεί, αφού το φως που αντανακλάται από τους δορυφόρους παρεμβάλλεται στις παρατηρήσεις τους. Στην παρακάτω φωτογραφία που ανάρτησε η αστροφωτογράφος Mary McIntyre, οι καμπύλες γραμμές είναι η πορεία των άστρων και 25 μετεωριτών, ενώ οι διακεκομμένες γραμμές είναι δορυφόροι.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + seventeen =