αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon πάει σε άλλο επίπεδο: Θα «ξεκλειδώνει» το σπίτι σου, για να αφήσει το πακέτο όταν εσύ λείπεις

Η Amazon πάει σε άλλο επίπεδο: Θα «ξεκλειδώνει» το σπίτι σου, για να αφήσει το πακέτο όταν εσύ λείπεις

Το Amazon Key είναι μια νέα υπηρεσία με την οποία οι μεταφορείς του διαδικτυακού κολοσσού μπορούν να… “ξεκλειδώνουν” το σπίτι σας προκειμένου η παραγγελία σας να φτάσει σίγουρα στα χέρια σας.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία πρωτοποριακή υπηρεσία που εκ πρώτης όψεως εγείρει ερωτηματικά περί ασφάλειας και εμπιστοσύνης, όμως η Amazon είναι απόλυτα καθησυχαστική: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Πρόκειται για ένα σετ εργαλείων που διασφαλίζει απολύτως τις συναλλαγές με την εταιρεία. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ειδική κάμερα εσωτερικού κυκλώματος ασφαλείας και “έξυπνες” κλειδαριές, με κόστος που ανέρχεται στα 249,99 δολάρια, όπως διαβάζουμε στο News247.gr.

Στην πράξη, όταν οι μεταφορείς της εταιρείας φτάνουν σε ένα σπίτι για να παραδώσουν μια παραγγελία και κανείς δεν “απαντά”, αντί να αφήσουν το δέμα στην πόρτα, θα το αφήνουν μέσα στο σπίτι του παραλήπτη, χρησιμοποιώντας το Amazon Key και… “ξεκλειδώνοντας” οι ίδιοι το σπίτι.

H Amazon διαβεβαιώνει ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι, ώστε να είναι σίγουρο ότι ο σωστός άνθρωπος παραδίδει το σωστό δέμα στο σωστό σπίτι. Ο μεταφορές θα εισέρχεται στο σπίτι μόνο αφού θα έχουν ολοκληρωθεί η έλεγχοι και το κύκλωμα ασφαλείας θα καταγράφει όλες τις κινήσεις του μόλις εισέλθει σε αυτό. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι οι διανομείς δεν θα έχουν απολύτως καμία πρόσβαση στους κωδικούς ασφαλείας του κάθε σπιτιού.

“Δεν το αντιμετωπίζουμε ως πείραμα” δηλώνει στο Reuters ανώτερο στέλεχος της Amazon, τονίζοντας ότι η εταιρεία θέλει με τον τρόπο αυτό να κάνει ένα βήμα παραπέρα στην αρτιότερη δυνατή εμπειρία παράδοσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες δοκιμές απέδειξαν ότι ο κίνδυνος κλοπής είναι πρακτικά ανύπαρκτος και ότι θα υπάρχει πλήρης κάλυψη στους πελάτες απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Νοεμβρίου αρχικά σε ορισμένες μόνο πόλεις των ΗΠΑ και σε prime πελάτες της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fifteen =