αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon ξόδεψε πολλά χρόνια για τα καταλάβει το πως γίνεται η σπουδαία δουλειά. Και κατέληξε σε 4 συμπεράσματα

Η Amazon ξόδεψε πολλά χρόνια για τα καταλάβει το πως γίνεται η σπουδαία δουλειά. Και κατέληξε σε 4 συμπεράσματα

Η Amazon έχει ξοδέψει πολλά χρόνια (και αρκετά δισεκατομμύρια) για να καταλάβει το πως γίνεται η σπουδαία δουλειά. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Jeff Bezos, δημοσίευσε πριν μερικές ημέρες την ετήσια επιστολή του στους μετόχους. Και εστιάζει σε αυτό ακριβώς το θέμα. Αφού μοίρασε μερικά μπράβο στους εργαζομένους, για τις υψηλές υπηρεσίες που παρέχουν,  ο Bezos παρέδωσε ένα μάθημα για το πώς μπορεί κάποιος να παραμείνει μπροστά από τις προσδοκίες των πελατών.

Όλα εξαρτώνται από τα «high standards» που θέτεις, σημειώνει ο Bezos. Κάτι που έμαθε η Amazon μέσα στα χρόνια λειτουργίας της. Με πετυχημένες και αποτυχημένες επιλογές. «Με αυτές τις εμπειρίες ως φόντο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα βασικά στοιχεία αυτού που έχουμε μάθει (μέχρι στιγμής) σχετικά με τα high standards μέσα σε έναν οργανισμό», λέει ο Mr Amazon.

Για να πετύχεις κάτι τέτοιο, πρέπει να εστιάσεις σε 4 βασικά σημεία.

1# Τα High standards μπορούν να διδαχτούν: Ναι, οι άνθρωποι μπορούν να το διδαχτούν. «Τα υψηλά πρότυπα είναι μεταδοτικά, φέρνετε ένα νέο άτομο σε μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών και αυτοί θα προσαρμοστούν γρήγορα», λέει ο Bezos, Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.

2# High standards σε συγκεκριμένο τομέα: Δεν μπορούμε να είμαστε καλοί σε όλα. Πρέπει να εστιάσεις σε συγκεκριμένα πεδία και να φροντίσεις να γίνεις καλός σε αυτά. Να ξέρεις τις αδυναμίες σου, και να είσαι πρόθυμος να πάρεις γνώσεις, στα κομμάτια που δεν είσαι καλός.

3# Πρέπει να ξέρεις τα High standards: Πως πετυχαίνονται τα High standards σε έναν τομέα; «Κατ’ αρχάς, πρέπει να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις το πως μοιάζει το ‘καλό’ σε αυτόν τον τομέα», λέει ο Bezos. Μετά θα μπορέσεις (ίσως) να προσεγγίσεις αυτά τα υψηλά standards.

4# Τα High standards συνεπάγονται ρεαλιστικές προσδοκίες: Είναι και αυτό απαραίτητο. Πρέπει να γνωρίζεις πόση προσπάθεια χρειάζεται, για να παράξεις ένα αποτέλεσμα. «Οι μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις σε ένα πεδίο πεδίο – συχνά ‘κρυμμένες’ και χωρίς συζήτηση- σκοτώνουν τα High standards», λέει ο Bezos. Και συμπληρώνει: «Για να επιτύχετε υψηλά standards για τον εαυτό σας ή ως μέρος μιας ομάδας, πρέπει να διαμορφώσετε και να προωθήσετε ρεαλιστικά τις πεποιθήσεις σας, σχετικά με το πόσο δύσκολο θα είναι κάτι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =