αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Amazon μπαίνει στο game streaming

Η Amazon μπαίνει στο game streaming

Πλέον τα Xbox Game Pass Ultimate, GeForce Now, PlayStation Now και Google Stadia, έχουν ένα νέο ανταγωνιστή. Την cloud gaming υπηρεσία της Amazon, Luna η οποία τρέχει τα παιχνίδια στους AWS servers της εταιρείας και στη συνέχεια τα μεταδίδει στη συσκευή της επιλογής σας.

Η συνδρομή της υπηρεσίας για το Luna+, κοστίζει 5,99 $ το μήνα, (πρόκειται για early access τιμή) και προσφέρει μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών από διάφορους εκδότες. Η πλήρης λίστα δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά τα επιβεβαιωμένα παιχνίδια περιλαμβάνουν τα Control, Resident Evil VII: Biohazard, Sonic Mania και Bloodstained: Ritual of the Night. Τα παιχνίδια της Ubisoft θα είναι διαθέσιμα σε ξεχωριστό κανάλι το οποίο θα περιλαμβάνει τίτλους όπως το Assassin’s Creed: Valhalla. Η τιμή για το κανάλι της Ubisoft δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε PC, Mac, συσκευές iOS και συσκευές Fire TV και στο μέλλον θα έχει υποστήριξη για Android. Θα επιτρέπει δύο game streams ταυτόχρονα, ενώ το κανάλι Ubisoft μόνο ένα, όμως και τα δύο θα μπορούν να μεταδώσουν παιχνίδια έως και 1080p στα 60fps, με υποστήριξη 4Κ για streaming.

Οι συνδρομητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Luna με gamepad Bluetooth και ποντίκι ή πληκτρολόγιο, αν και η Amazon ανακοίνωσε το δικό της Luna Controller που θα κοστίζει 49,99 $ (τιμολόγηση early access). Το χειριστήριο θα συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, και θα επικοινωνεί απευθείας με τους servers της Amazon. Αυτό μπορεί να μειώσει τo latency κατά 17 έως 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε σύγκριση με ένα Bluetooth controller. Κάτι που αν ισχύει είναι εντυπωσιακό.

Η σύνδεση μέσω Wi-Fi και η ξεχωριστή σύνδεση με τους servers της Amazon δίνουν επίσης στο Luna Controller το πλεονέκτημα της φορητότητας λόγω του ότι δεν θα χρειάζεται να συνδεθεί με κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε για να παίξετε. Το gamepad θα λειτουργεί αμέσως με οποιαδήποτε πλατφόρμα είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό του Amazon.

Το χειριστήριο διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μικρόφωνο για να φορτώνετε τα παιχνίδια με τη φωνή σας μέσω της Alexa.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =