αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon μπαίνει στην αγορά ακινήτων. Και δίνει επιταγές 5.000 δολαρίων

Η Amazon μπαίνει στην αγορά ακινήτων. Και δίνει επιταγές 5.000 δολαρίων

Στην αγορά ακινήτων μπαίνει τώρα η Amazon μέσω της συνεργασίας της με τη μεγαλύτερη μεσιτική των ΗΠΑ, τη Realogy, και μια νέα διεύθυνση που εξυπηρετεί αυτή τη συνεργασία, την Amazon.com/TurnKey. Οπως τονίζει σχετικό ρεπορτάζ των New York Times, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη γιγάντια πλατφόρμα του για να φέρει σε επαφή τους επίδοξους αγοραστές ακινήτων με τους μεσίτες. Για να προσελκύσει πελατεία, όταν ανακοίνωσε χθες τη νέα πλατφόρμα και τον στόχο που θα εξυπηρετεί, η Amazon υποσχέθηκε πως θα προσφέρει σε όποιον αγοράσει σπίτι με αυτόν τον τρόπο επιταγή αξίας έως και 5.000 δολαρίων για την αγορά υπηρεσιών σχετικών με τη μετακόμιση και προϊόντων για «έξυπνα σπίτια» που πουλάει η ίδια η Amazon.

Οσον αφορά τη Realogy, που θα πληρώνει για τις υπηρεσίες αυτές, η συνεργασία με τον κολοσσό του λιανικού εμπορίου αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να εντοπίζει αγοραστές αλλά και να ξεχωρίζει όσους έχουν πραγματικά την πρόθεση να αγοράσουν από εκείνους που απλώς αρέσκονται να ρωτούν. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στη διεύθυνση Amazon.com/TurnKey και θα απαντούν σε τέσσερις ερωτήσεις σχετικές με την ταυτότητά τους και τον τόπο διαμονής τους. Στη συνέχεια θα τους τηλεφωνεί εκπρόσωπος της Realogy και θα συζητεί μαζί τους, ώστε να καθορίσει το είδος σπιτιού που τους ταιριάζει αλλά και να διαπιστώσει πόσο σοβαρά ενδιαφέρονται για την αγορά. Οι εκπρόσωποι θα διαλέγουν τις καλύτερες περιπτώσεις και θα τις παραπέμπουν στους μεσίτες της εταιρείας. Και, βέβαια, το δέλεαρ θα είναι οι επιταγές.

Ανάλογα με το ύψος του τιμήματος που καταβάλλει ο εκάστοτε αγοραστής, θα του δίνεται μία επιταγή από 450 έως 1.500 δολάρια για την πληρωμή υπηρεσιών, όπως η μετακόμιση, η ετοιμασία και η συσκευασία της οικοσκευής, τα συνεργεία καθαριότητας και η συναρμολόγηση επίπλων, καθώς και μία επιταγή ύψους από 500 έως 3.500 δολάρια για προϊόντα της Amazon που θα εγκαταστήσει είτε η ίδια η Amazon είτε κάποια θυγατρική της. Για να δικαιούται το μέγιστο ποσό των 5.000 δολαρίων σε υπηρεσίες και εξοπλισμό, ο αγοραστής θα πρέπει να έχει δαπανήσει 700.000 δολάρια για την αγορά κατοικίας. Σχολιάζοντας το δώρο των επιταγών, ο διευθύνων σύμβουλος της Realogy, Ράιαν Σνάιντερ, τόνισε στην αμερικανική εφημερίδα πως «ούτε η Realogy ούτε η Amazon σκοπεύουν να δώσουν μετρητά στον κόσμο».

Οπως διευκρίνισε, οι δύο εταιρείες απλώς αναρωτήθηκαν τι θα μπορούσαν να κάνουν από κοινού ώστε να διευκολύνουν την αγορά κατοικίας και τη μετακόμιση. Και βέβαια κατάλαβαν πως μπορούν να εκμεταλλευτούν την επιθυμία των επίδοξων αγοραστών να βρουν εύκολα συνεργεία που θα καθαρίσουν το καινούργιο τους σπίτι, θα ανοίξουν την οικοσκευή τους, θα συναρμολογήσουν τα έπιπλά τους και γενικώς θα διευκολύνουν τη μετεγκατάστασή τους στη νέα τους κατοικία.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Jumpshot, πάνω από το 50% όσων ψάχνουν να αγοράσουν προϊόντα μέσω Ιντερνετ αρχίζουν την έρευνά τους κατευθείαν από την ιστοσελίδα της Amazon. Γι’ αυτό και ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις του με υπηρεσίες που δεν προσφέρει ο ίδιος, αλλά κάποια άλλη εταιρεία. Η πλειονότητα των επίδοξων αγοραστών κατοικιών εξακολουθεί να απευθύνεται σε μεσιτικές εταιρείες, αλλά ορισμένοι αναζητούν ευκαιρίες online. Οσον αφορά τη Realogy, που βασίζεται κυρίως στο παραδοσιακό μοντέλο της μεσιτικής, είχε ισχυρό κίνητρο για τη συνεργασία, καθώς η μετοχή της υποχώρησε πέρυσι περίπου 50%, επειδή η εταιρεία αντιμετωπίζει επιθετικό ανταγωνισμό.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eighteen =