αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Amazon ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμα 6 σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, μέσα στο 2018

Η Amazon ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμα 6 σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, μέσα στο 2018

Πριν από περίπου 1 μήνα η Amazon άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία στο Σιάτλ. Δεν χρειάζεται να έχεις πάνω σου μετρητά, δεν χρειάζεται να περιμένεις σε ουρές. Απλώς πας, κάνεις τα ψώνια σου… και φεύγεις. Τώρα, όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Curbed.com, η εταιρία σχεδιάζει να ανοίξει ακόμα 6 τέτοια σούπερ μάρκετ. Εστιάζοντας στο Σιάτλ και στο Λος Άντζελες.

Πως λειτουργεί όμως το όλο σύστημα; Όταν ένας πελάτης μπαίνει στο κατάστημα, περνά από ειδικές μπάρες. Εκεί κάνει check-in στο προφίλ του στο Amazon Prime, μέσω smartphone. Στη συνέχεια, οι κινήσεις του παρακολουθούνται από ειδικούς αισθητήρες και κάμερες. Έτσι, αν πάρει ένα συγκεκριμένο προϊόν από ένα ράφι και αποχωρίσει από το κατάστημα, περνώντας πάλι από τις μπάρες, τότε αυτομάτως γίνεται η χρέωση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να κλέψει προϊόντα ή αν κάποιος απλά ξεχαστεί και φύγει με ένα προϊόν στην τσάντα του; Το έκανε ο ανταποκριτής του CNBC, Deirdre Bosa, φεύγοντας από το κατάστημα χωρίς να χρεωθεί για ένα φλιτζάνι γιαούρτι. «Πρώτα απ’ όλα, απολαύστε το γιαούρτι μας», είπε η αντιπρόεδρος του Amazon Go, Gianna Puerini, όταν ρωτήθηκε από το CNBC  σχετικά με το περιστατικό.  Εξηγώντας, ότι είναι πολύ σπάνιο κάποιος να φύγει από το σούπερ μάρκετ, ξεχνώντας να πληρώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + four =