αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon επενδύει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτή την startup

Η Amazon επενδύει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτή την startup

H Amazon ανακοίνωσε σήμερα επένδυση έως 4 δισ. δολαρίων στην αμερικανική νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, η οποία αναπτύσσει έναν ανταγωνιστή του ChatGPT, σηματοδοτώντας ένα νέο σταθμό στην παγκόσμια κούρσα προς αυτές τις τεχνολογίες.

Με τη σύμπραξη αυτή, η γιγάντια εταιρεία του διαδικτυακού εμπορίου και του «cloud» (φιλοξενία δεδομένων προσβάσιμων εξ αποστάσεως) παίρνει μειοψηφική συμμετοχή στην Anthropic, η οποία έχει τελειοποιήσει το Claude, ένα chatbot (διαλογικό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης) ανταγωνιστικό του ChatGPT, του δημοφιλούς εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης της καλιφορνέζικης νεοφυούς εταιρείας OpenAI.

Όπως αυτή η τελευταία, η Anthropic εντάσσεται στις εταιρείες αιχμής για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης τελευταίας γενιάς, δίπλα στους επίσης γίγαντες της τεχνολογίας Google και Microsoft.
//

Η λεγόμενη «γενετική» τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει τη δημιουργία πρωτότυπων περιεχομένων βασιζόμενη σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Προτείνει μια διεπαφή με το χρήστη, ο οποίος θέτει ερωτήσεις ή διατυπώνει αιτήματα για να λάβει κείμενο, μουσική, εικόνα ή κώδικα.

Με τη συμφωνία αυτή, η Amazon θέλει να εισέλθει σ’ αυτό τον τομέα που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και έχει ανοίξει την όρεξη των γιγάντων του Ίντερνετ, αλλά και των επενδυτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 12 =