αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon εξαγόρασε την PillPack και μπαίνει στην online αγορά φαρμάκων

Η Amazon εξαγόρασε την PillPack και μπαίνει στην online αγορά φαρμάκων

Η Amazon ανακοίνωσε την εξαγορά της PillPack, ενός ηλεκτρονικού φαρμακείου που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν συνταγογραφούμενα φάρμακα στις σωστές (έτοιμες) δόσεις, έναντι 1 δισ. δολαρίων. Μέσω της παραπάνω εξαγοράς, η Amazon αποκτά σχετική άδεια πώλησης φαρμάκων εξ αποστάσεως και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, γεγονός μείζονος σημασίας για την επέκταση της Amazon στη φαρμακευτική αγορά των ΗΠΑ.

Η παραπάνω νεοφυής επιχείρηση έχει λάβει επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 118 εκατ. δολαρίων, ενώ οι πωλήσεις της για το 2017 ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η εταιρεία αναμένεται να μπει σύντομα στο κλαμπ των επιχειρήσεων unicorns, με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 δισ. δολάρια.

Το «χτύπημα» της Amazon στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι το μόνο αυτήν την περίοδο, καθώς η Amazon λάνσαρε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, τα δικά της μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC), ενώ πρόσφατα ο Jeff Bezos της Amazon, ο Warren Buffett της Berkshire Hathaway και Jamie Dimon της JP Morgan Chase ίδρυσαν από κοινού μία ανεξάρτητη εταιρεία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, με στόχο να ελέγξουν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων τους στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΣΚΑΙ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =