αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια ανά ώρα

Η Amazon αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια ανά ώρα

Η Amazon.com ανακοίνωσε σήμερα ότι αυξάνει τον κατώτατο μισθό της σε 15 δολάρια την ώρα για όλους τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων πλήρους και μερικής απασχόλησης, καθώς και του εποχιακού προσωπικού, αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου.

Οι μισθολογικές αυξήσεις του αμερικανικού κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου πραγματοποιούνται εν μέσω έντονων πιέσεων από το κίνημα “Πολεμάμε για τα δεκαπέντε”, που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο και περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ, αναγκάζοντας ουσιαστικά την Amazon να αυξήσει τον κατώτατο μισθό της.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο νέος κατώτατος μισθός θα ωφελήσει πάνω από 250.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, καθώς και περισσότερους από 100.000 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα προσληφθούν σε ιστότοπους της Amazon σε ολόκληρη τη χώρα το επόμενο διάστημα.

“Θα δουλέψουμε για να κερδίσουμε την υποστήριξη του Κογκρέσου για την αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού. Ο σημερινός κατώτατος μισθός των 7,25 δολαρίων την ώρα θεσπίστηκε σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα”, δήλωσε ο Jay Carney, αντιπρόεδρος της Amazon για τις παγκόσμιες εταιρικές υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η Retailer Target Corp είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό της στα 11 δολάρια την ώρα, ενώ υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2020 θα τον έχει αυξήσει στα 15 δολάρια. Αλλά και η Walmart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως ανέβασε το κατώτατο ωρομίσθιο στα 11 δολάρια.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 15 =