αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Amazon αξίζει πλέον πάνω από 1 τρισ. δολάρια. Και εδώ είναι η φόρμουλα με την οποία ο Jeff Bezos βρίσκει τις τολμηρές ιδέες

Η Amazon αξίζει πλέον πάνω από 1 τρισ. δολάρια. Και εδώ είναι η φόρμουλα με την οποία ο Jeff Bezos βρίσκει τις τολμηρές ιδέες

Η άνοδος συνεχίζεται, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει ταβάνι. Η Amazon έχει αξία που ξεπερνά πλέον το 1 τρισ. δολάρια. Και ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αν σκεφτεί κανείς ότι όλο αυτό ξεκίνησε κάποτε από ένα γκαράζ, καταλαβαίνει ότι η διαδρομή του Bezos μόνο τυχαία δεν είναι. Έχει βρει το δικό του «μυστικό της επιτυχίας». Έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή και να κραητθεί εκεί.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Forbes, ο ιδρυτής της Amazon μίλησε για το πως φτάνει στις καινοτόμες ιδέες του, αλλά και πως ακριβώς «χτίζει» τα μελλοντικά πλάνα του.

«Πρέπει να έχουμε μια διαφοροποιημένη ιδέα. Δεν μπορεί να είναι μια ‘me too’ προσφορά», εξήγησε.

Στην συνέχεια τόνισε: «Είμαστε προικισμένοι με κάποια πολύ μεγάλα projects που έχουμε δημιουργήσει με την πάροδο του χρόνου και δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάλουμε την ενέργεια μας σε κάτι που ακόμα κι αν λειτουργήσει, θα είναι πάλι μικρό». Με απλά λόγια, ο Bezos λέει ότι χρειάζονται τολμηρές επιλογές και ρίσκα, για να έρθουν μεγάλα αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι ακόμα κι αν φτάσεις στην επιτυχία, δεν πρέπει να επαναπαυτείς στις δάφνες σου. «Οι φίλοι μου με συγχαίρουν μετά από μια ανακοίνωση για τα τριμηνιαία κέρδη και λένε: Καλή δουλειά, σπουδαίο τρίμηνο», λέει ο Bezos. Με τον γνωστό επιχειρηματία να τους… προσγειώνει λέγοντας ότι αυτά τα αποτελέσματα έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται πριν από 3 χρόνια. «Αυτή τη στιγμή δουλεύω για ένα 3μηνο που θα συμβεί… το 2021» παραδέχεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + ten =