αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Alphabet ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Η Alphabet ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Η Alphabet ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 2 τρισ. δολάρια την Παρασκευή, καθώς η ισχυρή έκθεση αποτελεσμάτων διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η μητρική εταιρεία της Google θα είναι ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο άνω του 10% στα 171,90 δολάρια, με αποτέλεσμα η αποτίμησή της να ανέλθει στα 2,14 τρισ. δολάρια. Η άνοδος πρόσθεσε σχεδόν 187 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες αξίας σε μία ημέρα στην ιστορία του χρηματιστηρίου. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 23% φέτος, σε σύγκριση με την άνοδο 5,5% του δείκτη Nasdaq 100.

Το ορόσημο των 2 τρισ. δολαρίων έρχεται μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της εταιρείας, όπου τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στη δύναμη της μονάδας cloud-computing. Η ζήτηση του cloud τροφοδοτήθηκε από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Alphabet χαροποίησε επίσης τους επενδυτές με την ανακοίνωση μερίσματος και ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 70 δισ. δολαρίων.

“Η Alphabet έχει εξαιρετικά καλή διαχείριση, οι ελεύθερες ταμειακές ροές της είναι απολύτως εκπληκτικές και διαθέτει τεράστιο προϋπολογισμό R&D, οπότε ενώ κανείς δεν ξέρει ποια εταιρεία θα έχει τα καλύτερα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, είναι δύσκολο να στοιχηματίσει κανείς εναντίον της”, δήλωσε ο Wayne Kaufman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Phoenix Financial Services.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 15 =