αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία δανειολήπτη- Οργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία δανειολήπτη- Οργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου η παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου έξω από το κατάστημα της ΑLPHA BANK στη Μυτιλήνη.

Όπως σημειώνει το τοπικό site stonisi.gr, η κινητοποίηση διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τράπεζα βγάζει στο σφυρί το σπίτι του Γιάννη Παληού από τη Χίο την επόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Ο πλειστηριασμός θα λάβει χώρα στο γραφείο γνωστής Μυτιληνιάς συμβολαιογράφου καθώς οι συμβολαιογράφοι της Χίου αρνήθηκαν να διεκπεραιώσουν την διαδικασία.

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καθώς και κινήσεις αλλά και σωματεία της Χίου καλούν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ημέρα του πλειστηριασμού, συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

Μιλώντας στο Ράδιο «Αλήθεια» της Χίου οι δύο Πρόεδροι των ΟΕΒΕ Χίου και Λέσβου, Βασίλης Παππάς και Νίκος Γκουγκούλης εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν θα επιτρέψουν να βγει στο σφυρί το σπίτι του Γιάννη Παληού.

«Το πρόβλημα αφορά πολλούς δανειολήπτες», ανέφερε ο Β. Παππάς, σημειώνοντας ότι στην σημερινή κινητοποίηση, εκτός των πολιτών και εκπροσώπων φορέων, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Στ. Κάρμαντζης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, όπως είπε, ενδεικτική της υποχώρησης της τράπεζας στις πιέσεις που ασκούνται, ήταν η αντιπρόταση που έκανε για διακανονισμό, η οποία όμως δεν καλύπτει τον δανειολήπτη, ο οποίος θα πρέπει αυτό που θα συμφωνηθεί να μπορεί και να το αποδίδει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − thirteen =