αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Alibaba εξαγόρασε την startup Ele.me και έδωσε… αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια

Η Alibaba εξαγόρασε την startup Ele.me και έδωσε… αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια

Η Alibaba Group Holding αποκτά τον πλήρη έλεγχο του startup Ele.me καθώς εντείνει τις προσπάθειες να επεκταθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά διανομής φαγητού και άλλων υπηρεσιών.

Το deal υποδηλώνει εταιρική αξία 9,5 δισ. δολαρίων για την Ele.me, ανέφερε η Alibaba χωρίς να διευκρινίσει πόσα ακριβώς θα πληρώσει. Η Alibaba και η θυγατρική της Ant Small and Micro Financial Services Group κατείχαν ήδη περί το 43% του startup. Η Alibaba έδωσε μετρητά για το τίμημα και φέρεται να έχει αποκτήσει όλες τις μετοχές που διακρατούσε η Baidu.

Η Ele.me –που σημαίνει “Πεινάσατε;”– διαθέτει έναν στρατό από διανομείς με μηχανάκια σε όλη τη χώρα και ανταγωνίζεται με την Meituan Dianping για την κυριαρχία στις τοπικές υπηρεσίες. Η Meituan Dianping χρηματοδοτείται από την ανταγωνίστρια της Alibaba, Tencent Holdings. Η συγκεκριμένη αγορά ανεβαίνει καθώς ο κόσμος στρέφεται ολοένα περισσότερο στο κινητό του για να παραγγείλει φαγητό, να κανονίσει θεραπείες προσώπου και να προσλάβει προσωπικό για το σπίτι. Είναι επίσης στρατηγικά σημαντική για τις Alibaba και Tencent ως μέσο να προωθήσουν τις υπηρεσίες πληρωμών τους.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + nineteen =