αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Airbnb πλήρωσε αποζημίωση 7 εκ. δολαρίων σε τουρίστρια που βιάστηκε σε κατάλυμα της

Η Airbnb πλήρωσε αποζημίωση 7 εκ. δολαρίων σε τουρίστρια που βιάστηκε σε κατάλυμα της

Η Airbnb πλήρωσε αποζημίωση 7 εκατομμυρίων δολαρίων (σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ) σε τουρίστρια, η οποία φέρεται να βιάστηκε και να της επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ενοικιαζόμενο ακίνητο στη Νέα Υόρκη, το οποίο είχε μισθώσει από την Airbnb.

Το Bloomberg αναφέρει ότι μια Αυστραλή τουρίστρια έλαβε την αποζημίωση μετά από επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 2015.

Το θύμα και οι φίλοι της πήραν τα κλειδιά για το κατάλυμα από ένα κοντινό κατάστημα εκείνο το βράδυ, λέει.

Σύμφωνα με την έκθεση, ότι ο ύποπτος είχε κάνει ένα αντίγραφο των κλειδιών για το διαμέρισμα, στο οποίο είχε πρόσβαση πριν από την επίθεση.

Η τουρίστρια επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ο ύποπτος, ο 24χρονος Τζούνιορ Λι, φέρεται να κρυβόταν στο μπάνιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο κ. Λι αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Στην ομολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχος, αλλά παραμένει υπό κράτηση.

Η Εταιρεία Νομικής Βοήθειας, η οποία εκπροσωπεί τον κ. Λι, αρνήθηκε να σχολιάσει στο BBC News.

Μετά την φερόμενη επίθεση, μια ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία για να προσφέρει τη βοήθειά της και να βάλει το θύμα σε ξενοδοχείο, με πληρωμένα έξοδα.

Προσφέρθηκε επίσης να πληρώσει για ψυχολόγο και ανέλαβε τα έξοδα για το ταξίδι της μητέρας της από την Αυστραλία.

Το Bloomberg λέει ότι, ως μέρος του διακανονισμού 7 εκατομμυρίων δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να μηνύσει την Airbnb ή τον οικοδεσπότη διαμερισμάτων όπου συνέβη το περιστατικό. Λέει ότι ο διακανονισμός επιτεύχθηκε δύο χρόνια μετά την φερόμενη επίθεση.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Airbnb, Μπεν Μπράιτ, δήλωσε στο New York Post: «Σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, στα καταλύματα που διαθέτουμε, τα θύματα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για το τι συνέβη. Αυτό περιλαμβάνει την υπόθεση της Νέας Υόρκης.»

Τα τελευταία νέα αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έρευνας του Bloomberg σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας στην πλατφόρμα ενοικίασης.

Μετά την επίθεση, η εταιρεία δεν έχει αναθεωρήσει τους κανόνες της σχετικά με τα κλειδιά και πού μπορούν να τα αφήσουν οι οικοδεσπότες.

Οι οικοδεσπότες στην πλατφόρμα δεν είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν κλειδαριές με πληκτρολόγιο ή να αλλάζουν κωδικούς στο πληκτρολόγιο της εισόδου όταν αλλάζει η κράτηση. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ενημερώνουν την Airbnb ποιος άλλος έχει αντίγραφο του κλειδιού ενός καταλύματος.

Ωστόσο, έχει εισαγάγει μια σειρά εκπτώσεων για οικοδεσπότες που θέλουν να αγοράσουν είδη όπως έξυπνες κλειδαριές και ανιχνευτές θορύβου για τα καταλύματά τους. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =