αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Airbnb, η διαφαινόμενη «επανάσταση» στον αεροπορικό κλάδο και το άνοιγμα στους πλούσιους ταξιδιώτες

Η Airbnb, η διαφαινόμενη «επανάσταση» στον αεροπορικό κλάδο και το άνοιγμα στους πλούσιους ταξιδιώτες

Αναμφίβολα, η Airbnb από τότε που ιδρύθηκε, το 2008, άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και κυρίως τον τρόπο που μπορεί κάποιος να εντοπίσει ένα ακίνητο και να το μισθώσει για κάποιο χρονικό διάστημα. Η πλατφόρμα εξαπλώθηκε παντού -και στην Ελλάδα φυσικά-, έκανε τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη και οι ιδρυτές της έγιναν εκατομμυριούχοι.

Όμως η Airbnb φαίνεται ότι δεν επαναπαύεται. Όπως άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ο συνιδρυτής Brian Chesky, μιλώντας στην αμερικανική εκπομπή Sunday Today, έρχεται μια μεγάλη επανάσταση στον τρόπο που ταξιδεύουν αεροπορικώς οι άνθρωποι. Όπως δήλωσε, οι μελλοντικές προσπάθειες θα μπορούσαν να αποσκοπούν στο να γίνει το αεροπορικό ταξίδι μια «ομαλή και ξεκούραστη» εμπειρία για τους ανθρώπους.

Δεν ξεκαθάρισε αν η εταιρία του θα μπει ενεργά στο πεδίο της αεροπορικής βιομηχανίας, ωστόσο σημείωσε: «Στη διάρκεια της ζωής μου, σίγουρα, πρόκειται να διαφοροποιηθεί εντελώς ο τρόπος που ταξιδεύομε». Και ένα ακόμα σημάδι: Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Airbnb, εισήγαγε μια λειτουργία που ονομάζεται «Πτήσεις», ένα έργο που θα βοηθά τους ανθρώπους να κλείνουν τα αεροπορικά τους ταξίδια.

Στροφή και στους πλούσιους ταξιδιώτες

Μέχρι τώρα, η Airbnb εστίαζε κυρίως σε αυτούς που ήθελαν αν βρουν ένα οικονομικό κατάλλημα, εύκολα και γρήγορα. ‘Η τουλάχιστον να βρουν κάτι σε χαμηλότερη τιμή, σε σύγκριση με το αν έψαχναν π.χ. σε κάποιο ξενοδοχείο. Όπως όλα δείχνουν, θα δούμε ένα μεγάλο «άνοιγμα» και στους πλούσιους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία η Airbnb σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία ενοικίασης αρχοντικών και βιλών, τα οποία μάλιστα και θα ελέγχει πριν καταχωρηθούν στην πλατφόρμα ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητά τους.

Όπως διαβάζουμε στο Insider.gr, η εταιρεία θα ξεκινήσει τη δοκιμή της νέας προσφοράς σε συγκεκριμένες αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις. Εάν οι δοκιμές κριθούν επιτυχείς, τότε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα επεκτείνει σταδιακά την υπηρεσία και σε άλλες χώρες, συμπλήρωσαν οι πηγές παρότι η ίδια η Airbnb αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Αναζητώντας τρόπους για να απευθυνθεί στους υψηλού οικονομικού επιπέδου ταξιδιώτες η Airbnb έχει τροποποιήσει τις προσφορές της όπως οι αλυσίδες ξενοδοχείων. Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει τη δοκιμή ενός εργαλείου που ονομάζεται Airbnb Select, απαιτώντας από τους οικοδεσπότες να διατηρούν διαρκώς ορισμένα στάνταρ στα καταλύματά τους. Όπως για παράδειγμα επισκέπτεστε ένα ξενοδοχείο και περιμένετε να σας δώσει καθαρές πετσέτς, κουβέρτες και ποιότητα , Airbnb Select έχει σχεδιαστεί για να κάνει το ίδιο. Για το λόγο αυτό και τα σπίτια αυτά πρέπει να ελέγχονται.

Το νέο εργαλείο της πλατφόρμας είναι αναβαθμισμένο προσφέρει ρετιρέ – αντί για διαμερίσματα αρχοντικά αντί για σπίτια. Για το λόγο αυτό και εσωτερικά της εταιρείας είναι γνωστό ως «Airbnb Lux», χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί η επίσημη ονομασία του, ανέφεραν οι πηγές.

Η δημιουργία του προέκυψε μετά την εξαγορά από την Airbnb της Luxury Retreats, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικούς μήνες νωρίτερα. Πρόκειται για μια καναδική εταιρεία η οποία πριν πουληθεί στον κολοσσό της silicon Valley διέθετε στο κοινό της περισσότερες από 4.000 βίλες και παραθεριστικές κατοικίες. Οι συγκεκριμένες λίστες σπιτιών δεν έχουν ακόμα προστεθεί ως ξεχωριστό τμήμα στην ιστοσελίδα της Airbnb .

Ένα εργαλείο με υψηλότερα ενοίκια σε σπίτια πολυτελείας αναμένεται να είναι μια προσοδοφόρα πηγή εσόδων για την Airbnb δεδομένου ότι η εταιρεία λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό από το κόστος κάθε ενοικίασης ως μεσίτης. Όσο πιο ακριβή η ενοικίαση τόσο μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους θα έχει η εταιρεία ώστε να αντιπροσωπεύει τα 31 δισ. δολάρια που αποτιμάται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =