αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Airbnb εκτοξεύει τη μέγιστη ποινή στα 1.000 δολάρια για τους οικοδεσπότες που ακυρώνουν τελευταία στιγμή

Η Airbnb εκτοξεύει τη μέγιστη ποινή στα 1.000 δολάρια για τους οικοδεσπότες που ακυρώνουν τελευταία στιγμή

Η Airbnb αλλάζει την πολιτική ακυρώσεων, ώστε οι οικοδεσπότες που ακυρώνουν τελευταία στιγμή τις κρατήσεις των επισκεπτών τους να πληρώνουν δέκα φορές υψηλότερο πρόστιμο από αυτό που πλήρωναν μέχρι πρόσφατα.

Επί του παρόντος, η μέγιστη ποινή για τους οικοδεσπότες που ακυρώνουν κρατήσεις σε διάστημα μικρότερο των 7 ημερών πριν από το check-in είναι $100. Από τις 22 Αυγούστου ωστόσο, η μέγιστη χρέωση θα είναι $1.000 σύμφωνα με μία ανάρτηση στο blog της Airbnb. Το πρόστιμο θα αφαιρείται από τις μελλοντικές πληρωμές των συνεργαζόμενων οικοδεσποτών.

Όσον αφορά την αυστηροποίηση της πολιτικής, η Airbnb έκανε γνωστό ότι ο στόχος της αλλαγής είναι για να πατάξει φαινόμενα αδικαιολόγητων και άδικων ακυρώσεων κρατήσεων από τους οικοδεσπότες. «Όταν οι οικοδεσπότες ακυρώνουν τις κρατήσεις των επισκεπτών για λόγους που μπορούν να αποφευχθούν -όπως για παράδειγμα είναι οι διπλές κρατήσεις ή επειδή προτιμούν να φιλοξενήσουν φίλους και συγγενείς στη θέση των επισκεπτών- οι επισκέπτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους και διστάζουν να κάνουν κράτηση στην Airbnb, κάτι που επηρεάζει όλους τους οικοδεσπότες και βλάπτει ολόκληρη την κοινότητά μας» δήλωσε η εταιρεία.

«Διαπιστώσαμε ότι η δομή τελών δεν αντικατοπτρίζει επαρκώς το κόστος της μετακίνησης των επισκεπτών σε ένα παρόμοιο ή καλύτερο μέρος, πολύ συχνά την τελευταία στιγμή, μετά την ακύρωση του οικοδεσπότη για κάποιον λόγο που θα μπορούσε να αποφευχθεί» πρόσθεσε η εταιρεία.

Όπως αναφέρει η Airbnb στο blog post της:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − four =