αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Airbnb απέλυσε το 30% των recruiters της… για να κάνει προσλήψεις

Η Airbnb απέλυσε το 30% των recruiters της… για να κάνει προσλήψεις

Η Airbnb απέλυσε αυτή την εβδομάδα το 30% των recruiters της, δηλαδή του προσωπικού της που είναι επιφορτισμένο με την εύρεση προσωπικού, παρόλο που παράλληλα σχεδιάζει να διευρύνει τον συνολικό αριθμό εργαζομένων της φέτος.

Οι περικοπές επηρέασαν το 0,4% του συνολικού εργατικού δυναμικού 6.800 ατόμων της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με εκπρόσωπο που επικαλείται το Bloomberg, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για οιωνό πιο εκτεταμένων απολύσεων.

Η Airbnb είναι μια από τις λίγες εταιρείες τεχνολογίας που απέφυγε τις μαζικές απολύσεις, τη στιγμή που πολλά μεγάλα ονόματα του κλάδου έχουν μειώσει τις προσδοκίες τους για ανάπτυξη εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων και επιβράδυνσης. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες, εν τω μεταξύ, παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικές, καθώς η ζήτηση για ταξίδια αυξήθηκε μετά την πανδημία.

Η Airbnb προχώρησε σε επώδυνες απολύσεις στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης ήδη από τις πρώτες μέρες του Covid-19, αποψιλώνοντας κατά περίπου 25% το προσωπικό της. Ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Τσέσκι δήλωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν θα επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο CFO Ντέιβ Στέφενσον δήλωσε ότι η κερδοφορία της εταιρείας αφήνει περιθώρια για προσλήψεις. Όπως είπε, αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά 2% έως 4% φέτος, σε σύγκριση με αύξηση 11% πέρυσι.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία έλαβε μια «δύσκολη απόφαση να αναδιοργανώσει και να μειώσει το μέγεθος της ομάδας προσλήψεων, ώστε να αντικατοπτρίζει τις προβλέψεις μας για τις προσλήψεις».

Οικονομικά, η εταιρεία τα πηγαίνει καλύτερα από ποτέ. Ανακοίνωσε την πρώτη κερδοφόρα χρονιά της το 2022, με καθαρά έσοδα 1,9 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − two =