αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Airbnb ανακοίνωσε έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο. Και είναι το καλύτερο στην ιστορία της

Η Airbnb ανακοίνωσε έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο. Και είναι το καλύτερο στην ιστορία της

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε η Airbnb. Η διάσημη πλατφόρμα βραχυχρόνια μίσθωσης ακινήτων, αποκάλυψε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 συγκέντρωσε έσοδα «σημαντικά μεγαλύτερα» από το 1 δισ. δολάρια. Και αυτό είναι το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της, σε ότι αφορά τα έσοδα. Όπως εξήγησε η εταιρία, αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη που πέτυχε κυρίως σε αγορές εκτός των ΗΠΑ.

Ξεχωρίζουν το Πεκίνο όπου ο αριθμός ανθρώπων που έκαναν κράτηση μέσω Airbnb αυξήθηκε κατά 91%, ενώ στην πόλη του Μεξικό αυξήθηκε κατά 79%, και στο Μπέρμιγχαμ κατά 70%. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Σημειώνεται ότι ολόκληρο το 2017 η Airbnb είχε καταγράψει έσοδα 2,5 δισ. δολάρια. Άρα γίνεται κατανοητό το πόσο σημαντικός αριθμός είναι το 1+ δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

Η πλατφόρμα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επεκταθεί και μια σειρά από νέες υπηρεσίες, όπως οι λεγόμενες «Εμπειρίες». Οι Εμπειρίες της Airbnb είναι δραστηριότητες σχεδιασμένες και καθοδηγούμενες από εμπνευσμένους ντόπιους. Ξεπερνούν τις τυπικές εκδρομές και τα μαθήματα, εισάγοντας τους επισκέπτες στο μοναδικό κόσμο κάθε οικοδεσπότη. Είναι μια ευκαιρία για τον οποιονδήποτε να μοιραστεί τα χόμπι, τις δεξιότητες ή τις γνώσεις του, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον χώρο.

Η ονομασία Airbnb είναι ακρωνύμιο του αρχικού ονόματος Airbedandbreakfast. Η αρχική ιδέα γεννήθηκε, όταν τον Οκτώβριο του 2007 έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο ένα διεθνές συνέδριο σχεδιαστών. Οι τότε συγκάτοικοι Joe Gebbia και Brian Chesky, καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο του διαμερίσματός τους, αποφάσισαν να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε ξενώνα bed and breakfast, προσφέροντας σε τρεις συμμετέχοντες του συνεδρίου στέγη, φουσκωτά στρώματα (αέρα) και σπιτικό πρωινό έναντι πληρωμής. Και κάπως έτσι αποφάσισαν να το κάνουν… επάγγελμα. Με τα υπόλοιπα να είναι ιστορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + two =