αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 38χρονη που επένδυσε στα κρυπτονομίσματα και δεν χρειάζεται να ξανά δουλέψει στη ζωή της

Η 38χρονη που επένδυσε στα κρυπτονομίσματα και δεν χρειάζεται να ξανά δουλέψει στη ζωή της

Πριν από μερικά χρόνια, η Elisa Spiess ήταν σε ένα συνέδριο crypto στη Νέα Υόρκη. Εκεί είδε 20χρονους να βγαίνουν… από Lamboghini και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα. Αλλά ούτε μία γυναίκα ανάμεσα τους.

«Αυτή ήταν η στιγμή που σκέφτηκα: Κάτι πρέπει πραγματικά να αλλάξει», εξηγεί η ίδια στο Business Insider.

Η Spiess είχε δει ότι η σκηνή των crypto κυριαρχούνταν από άνδρες- ακόμη και πριν από αυτό το γεγονός.

Ο πρώην συγκάτοικός της στο Βερολίνο της μίλησε για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα το 2012, πολύ πριν από την εκτόξευση των crypto. Ήταν ενθουσιασμένη και άρχισε να ψάχνει το θέμα. Τότε επένδυαν σχεδόν αποκλειστικά οι άντρες, θυμάται η 38χρονη: «Οι γυναίκες δυστυχώς δεν τολμούσαν». Η Spiess τόλμησε όμως και με επιτυχία. «Κατάφερα να γίνω οικονομικά ελεύθερη», λέει.

Όποιος επένδυσε στο bitcoin πριν από πέντε χρόνια, για παράδειγμα, είναι πιθανό να απολαύσει ένα return σχεδόν 3.300% σήμερα, παρά την πρόσφατη πτώση των τιμών. Η Spiess δεν αποκάλυψε πόσα ακριβώς έχει στον λογαριασμό της, αλλά είναι τόσο πολλά που η Spiess μπορεί να επιλέξει τι θέλει να κάνει για τα προς το ζην, όπως λέει.

«Ευτυχώς, δεν έχω οικονομικούς περιορισμούς», τονίζει και συμπληρώνει: «Για μένα, τα crypto ήταν και είναι ένας game changer».

https://so-sue.com/media/image/2e/48/e5/femme-capital2202-web-wide.jpg
H Elisa Spiess

Ίδρυσε την εταιρεία της «Femme Capital» στα μέσα του 2019. Η εταιρεία απευθύνεται σε γυναίκες και στοχεύει να τις διδάξει πώς να χρησιμοποιούν τα crypto, τι είναι το blockchain και πώς λειτουργούν το Bitcoin και το Ethereum.

«Δεν θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως crypto missionary, αυτό έχει μια δυσάρεστη χροιά», λέει η Spiess. Βλέπει τον εαυτό της περισσότερο ως «ανοίγμα πόρτας» στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ως παιδί μιας ανύπαντρης μητέρας, έμαθε από νωρίς τη σημασία του να φροντίζει μόνη της τα οικονομικά ζητήματα, τονίζει η Spiess. Οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τα οικονομικά τους προκειμένου να ζήσουν «μια ζωή όσο το δυνατόν πιο αυτοκαθορισμένη», εξηγεί στο Business Insider. «Για μένα, τα crypto ήταν και είναι ένας game changer, και γι’ αυτό ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τις γυναίκες να ξεκινήσουν σε αυτόν τον κλάδο», προσθέτει.

Δεν διστάζει να μιλήσει και για τις πρόσφατες πτώσεις του Bitcoin. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχολείστε πολύ με αυτό», σημειώνει. Όπως και με άλλες μορφές επένδυσης, η μακροπρόθεσμη οπτική είναι σημαντική εδώ.Η 38χρονη βλέπει τη σημερινή κατάσταση ως μια καλή ευκαιρία για να κάνει ένα «παζάρι».

«Οι τρέχουσες κρίσεις στα crypto θα πρέπει να θεωρηθούν ευκαιρία και να αξιοποιηθούν αν είναι δυνατόν».

«Πολλοί επενδυτές που μπήκαν σε αυτό απληροφόρητοι τώρα πανικοβάλλονται, ελέγχουν τα χαρτοφυλάκιά τους κάθε μέρα και τελικά πουλάνε από φόβο», λέει η ίδια. Αυτό ενισχύει την πτωτική τάση. Από την άλλη, όλο και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές έρχονται στην αγορά. Και παρέχουν μια «ορισμένη ποσότητα» σταθερότητας. «Αυτοί επενδύουν μακροπρόθεσμα και όχι τζόγο», εξηγεί. Ως αποτέλεσμα, είναι σίγουρη ότι οι διακυμάνσεις των τιμών θα μειωθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Spiess, δεν είναι πολύ αργά για να επενδύσεις σε crypto. Κατά τη γνώμη της, τα πράγματα μόλις ξεκινούν, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πού θα βρίσκεται το bitcoin σε ένα χρόνο. «Όποιος ισχυρίζεται ότι το γνωρίζει είναι, κατά τη γνώμη μου, αναξιόπιστος», είπε η Spiess. Ωστόσο, είναι πεπεισμένη ότι το bitcoin θα είναι πολύ επιτυχημένο για “αρκετό καιρό” μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την ίδια όμως, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες, όπως το Solana. «Στα μάτια μου, το Solana έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες» τονίζει.

Η συμβουλή της στους επενδυτές είναι να επενδύουν μόνο σε coins ή tokens που έχουν ουσιαστική χρήση. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν… διασκεδαστικά νομίσματα όπως το νόμισμα Shiba Inu. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επενδύσεις μακροπρόθεσμα με λογική, λέει. Εάν επενδύετε σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που δεν καταλαβαίνετε, τότε είναι «απλώς τζόγος», σημειώνει η Spiess και αν θες κάτι τέτοιο «μπορείς να πας και στο καζίνο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =