αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 37χρονη CEO που μετέτρεψε το «αραχνιασμένο» Vimeo σε ένα χρυσό project

Η 37χρονη CEO που μετέτρεψε το «αραχνιασμένο» Vimeo σε ένα χρυσό project

Η πλατφόρμα Vimeo ξεκίνησε την διαδρομή της το 2004. Τα πράγματα στην συνέχεια δεν είχαν την αναμενόμενη εξέλιξη. Αφού η συγκεκριμένη βίντεο-πλατφόρμα έμεινε… στο περιθώριο. Πως να αντιμετωπίσεις άλλωστε γίγαντες όπως το YouTube ή άλλες πλατφόρμες;

Όπως εξηγεί το Forbes, η Vimeo στήριζε τις ελπίδες της στον αναπτυσσόμενο χώρο της ροής περιεχομένου, ποντάροντας ότι θα “χτίσει” σχέσεις με τους δημιουργούς ώστε να στήσει μια συνδρομητική υπηρεσία που θα ανταγωνιζόταν το Netflix, την Amazon Prime και την HBO. Προσέλαβε στελέχη του κινηματογραφικού κλάδου από την Paramount και τη Hulu και υπέγραψε συμφωνίες διανομής με τη Lionsgate, την CBS Interactive και την Spike Lee για να εξασφαλίσει περιοχόμενο για τη νέα υπηρεσία της.

Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η 31χρονη τότε Anjali Sud, διευθύντρια μάρκετινγκ της Vimeo. Η οπτική της εντελώς διαφορετική: Είχε προαίσθημα ότι το μέλλον της εταιρείας δεν ήταν οι επιτυχίες του Χόλιγουντ αλλά το οικοσύστημα της Silicon Valley. Το σχέδιό της προέβλεπε να στρέψει η εταιρεία την προσοχή της από την ψυχαγωγία στους επιχειρηματίες. “Η Vimeo επί μακρόν υπήρξε εταιρεία λογισμικού για τους κινηματογραφιστές, αλλά η αγορά ήταν πολύ μικρή”, λέει η 37χρονη σήμερα Sud. “Υπήρχε μια άλλη, πολύ μεγαλύτερη αγορά – οι επιχειρήσεις. Αυτό που έκαναν οι Squarespace και GoDaddy για τους ιστότοπους, μπορούσε να το κάνουμε εμείς μέσω βίντεο”.

Παρουσίασε την ιδέα της στον Joey Levin, τον εκλεκτό του Diller για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της IAC. “Η Anjali μου είπε ότι ‘πρόκειται για μια πραγματική ευκαιρία που σχετίζεται με ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από ό,τι πιστεύει κανείς”, λέει ο Levin. Έδωσε στη Sud μια μικρή ομάδα για να δοκιμάσει την ιδέα της. “Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε έξυπνους, ταλαντούχους, φιλόδοξους ανθρώπους, να τους ρίχνουμε στα βαθιά για να δούμε αν μπορούν να κολυμπήσουν”.

Και η Sud “κολύμπησε”. Μετέτρεψε τη Vimeo από μια “αραχνιασμένη” διαδικτυακή εφαρμογή, στο ισχυρότερο “χαρτί” του τεχνολογικού χαρτοφυλακίου της IAC. Μια εφαρμογή “μιας στάσης”, όπου μπορούσε κάποιος να δημιουργήσει, να επεξεργαστεί, να αποθηκεύσει και να διανείμει βίντεο.

Η Vimeo ανακοίνωσε πωλήσεις $84 εκατ. κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2020, αυξημένες κατά 54% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Το προηγούμενο τρίμηνο, οι συνδρομητές της αυξήθηκαν κατά 300.000, φτάνοντας το 1,5 εκατομμύριο – σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 25%. Τα ετήσια έσοδά της αναμένεται να αγγίξουν τα 300 εκατ. δολάρια.

https://i.pinimg.com/originals/e6/2b/cd/e62bcdc1f09062ed1981742099f6c3e4.jpg

Δεδομένου ότι η εφαρμογή της Vimeo δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις, τα βίντεό της μπορούν να αναρτηθούν σε μέσα που στηρίζονται σε διαφημίσεις, όπως το Facebook, το LinkedIn, το YouTube, το Pinterest και το Twitter. Η απουσία διαφημίσεων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη διανομή των βίντεο στις διαδικτυακές πλατφόρμες λιανικών πωλήσεων, όπως η Amazon, η Etsy και η Shopify. Επιπλέον, οι εταιρικοί πελάτες της Vimeo δεν χρειάζεται να ανησυχούν μην τυχόν και εμφανιστούν τυχαίες διαφημίσεις -ή, χειρότερα, διαφημίσεις ανταγωνιστών τους- πάνω στο δικό τους περιεχόμενο.

Η Sud είχε αναμφίβολα την ευφυΐα και τις δυνατότητες για να αναμορφώσει τη Vimeo. Κόρη μεταναστών γιατρών, μεγάλωσε σε μια ινδική κοινότητα στο Φλιντ του Μίσιγκαν. Όταν το δημόσιο σχολείο που σπούδασε έχασε την άδειά του, η Sud έκανε αίτηση σε 12 οικοτροφεία και έγινε δεκτή στο κορυφαίο Phillips Academy Andover της Μασαχουσέτης. Στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Wharton και για μερικά χρόνια ασχολήθηκε με τον χώρο των συγχωνεύσεων στην εταιρεία Sagent Advisors. Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές της στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ, ενώ εργάστηκε για λίγο στην Amazon στο τμήμα αγοράς παιχνιδιών και στο τμήμα μάρκετινγκ της Diapers.com πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Vimeo. Από το 2017 και μετά είναι η CEO της πλατφόρμας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + twelve =