αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 31χρονη που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και τώρα βγάζει 15.000 δολάρια τον μήνα. «Δουλεύω μόνο 3 έως 5 ώρες την ημέρα», λέει

Η 31χρονη που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και τώρα βγάζει 15.000 δολάρια τον μήνα. «Δουλεύω μόνο 3 έως 5 ώρες την ημέρα», λέει

Πριν από δυόμισι χρόνια, η Alice Everdeen εργαζόταν 50 ώρες την εβδομάδα και έβγαζε 42.000 $ ετησίως ως content manager σε μία εταιρία. Αλλά αυτή η δουλειά γραφείου δεν την κάλυπτε. Τι έκανε λοιπόν: Παραιτήθηκε, και μπήκε full-time στο παράλληλο project που ήδη είχε ξεκινήσει, και το οποίο ήταν στο πεδίο του voiceover acting.

Τώρα, βγάζει έως και 15.000 δολάρια τον μήνα, όπως σημειώνει το CNBC. Πέρυσι, κέρδισε συνολικά 102.000 $ ενώ εργαζόταν για πελάτες όπως η Amazon, η Southwest Airlines και το OnlyFans — σε πολύ λιγότερες ώρες από ό,τι απαιτούσε η παλιά της δουλειά. «Θα έλεγα ότι [δουλεύω] περίπου 3 έως 5 ώρες την ημέρα», λέει η 31χρονη στο CNBC.

Αλλά τα πλάνα της δεν σταματούν εδώ. Η ίδια χρησιμοποίησε το επιπλέον εισόδημα για να ανακαινίσει ένα σχολικό λεωφορείο και να το μετατρέψει σε κατοικήσιμο χώρο — κάτι που κόστισε περίπου 80.000 δολάρια — μαζί με τον φίλο της. Το ζευγάρι σχεδιάζει να ξεκινήσει να ταξιδεύει στις ΗΠΑ με το λεωφορείο.

Υπάρχει ένας λόγος που η Everdeen δουλεύει λίγες ώρες: Το burnout. Λέει ότι έμαθε να βάζει αυστηρά όρια για να αποφύγει την εξάντληση.

«Δεν είναι καλό όταν θέλω να μείνω στη δουλειά… περισσότερο. Σημαίνει ότι αποσπώ εκεί την προσοχή μου και δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε συμβαίνει [στην προσωπική μου ζωή]», λέει. «Συνειδητοποίησα ότι βουτάω στη δουλειά μου όταν δεν νιώθω πλήρης στη ζωή», εξηγεί.

Μερικές φορές, αισθάνεται αυτά τα συμπτώματα εξουθένωσης να επεκτείνονται. Παλεύει να σηκωθεί από το κρεβάτι για να πάει το σκύλο της για πρωινές βόλτες, βρίσκει τον εαυτό της να κάνει αλόγιστο scroll στο TikTok ή ελέγχει τον λογαριασμό της στο Fiverr στη μέση της νύχτας για εισερχόμενες παραγγελίες. Κερδίζει το 80% του εισοδήματός της μέσα από αυτή την πλατφόρμα freelancing, λέει.

Όπως παραδέχεται, η ίδια είχε παρασυρθεί και δούλευε πολλές ώρες, με μοναδικό στόχο να βγάλει όσο περισσότερα χρήματα γίνεται. «Ήμουν υπερβολικά εστιασμένη στο τηλέφωνό μου και απαντούσα αμέσως στα μηνύματα», λέει.

Οι πιο χαλαροί μήνες ήταν… οι χειρότεροι, λέει. Χωρίς τις συνεχείς ειδοποιήσεις, γέμιζε αμφιβολία για τον εαυτό της. «Είναι πολύ εύκολο να κοιτάξεις αυτές τις μετρήσεις και να κάνεις overthinking», λέει. «Αμφισβητούσα τον εαυτό μου και αναρωτιόμουν τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά για να είμαι πιο επιτυχημένη», εξηγεί η ίδια.

Για την καταπολέμηση της εξουθένωσης, η 31χρονη λέει ότι πλέον δεν ελέγχει ποτέ τα email της μετά τις 5 το απόγευμα. Εξασφαλίζει επίσης ότι τα βράδια της είναι γεμάτα με δραστηριότητες που την ικανοποιούν πραγματικά, όπως το μαγείρεμα με τον φίλο της, η εργασία για την ανακαίνιση του λεωφορείου και σύντομα ταξίδια. Λέει ότι έχει επίσης προσλάβει ένα virtual assistant για να τη βοηθήσει με τις οργανωτικές εργασίες και το editing.

Το ότι εργάζεται τόσες λίγες ώρες δεν σημαίνει ότι δεν είναι παθιασμένη με την καριέρα της και το project της, λέει. Αντιθέτως, έχει να κάνει με τη διασφάλιση της βιώσιμης καθημερινότητάς της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − three =