αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 30λεπτη συνήθεια που μπορείς να εφαρμόσεις την Κυριακή, και να κάνει τη Δευτέρα σου πιο παραγωγική

Η 30λεπτη συνήθεια που μπορείς να εφαρμόσεις την Κυριακή, και να κάνει τη Δευτέρα σου πιο παραγωγική

Ναι, είναι αλήθεια ότι η Κυριακή είναι μια ημέρα στην οποία πρέπει να ξεκουραστείς, να δεις αγαπημένα σου πρόσωπα και γενικά να κάνεις ότι σε ευχαριστεί. Αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι μια καλή ημέρα για να κάνεις πιο παραγωγική… την Δευτέρα που ακολουθεί. Δεν χρειάζεται να χαραμίσεις όλη την Κυριακή σου. Αρκούν 30 λεπτά.

Όπως σημειώνει σε άρθρο του το Inc.com, μπορείς να εφαρμόσεις μια απλή συνήθεια που διαρκεί 30 λεπτά, και έτσι να κάνεις περισσότερο παραγωγικές τις Δευτέρες. Τι πρέπει να κάνεις: Σκέψου την εβδομάδα που πέρασε. Ίσως χρειαστείς χαρτί και μολύβι. Δες ποιες ημέρες και ώρες ήσουν πιο παραγωγικός. Πως το πέτυχες αυτό. Ποιες ημέρες ήσουν λιγότερο παραγωγικός. Γιατί δεν τελείωσες μερικά tasks που είχες αρχίσει. Δες το αν ήσουν απασχολημένος με άλλα πράγματα τότε. Δες το γιατί είπες «ναι» στους αντιπερισπασμούς αυτούς, ξέροντας ότι θα σε αποσπάσουν από εργασίες που είναι πραγματικά σημαντικές. Κάνε μια πλήρη καταγραφή της εβδομάδας που πέρασε, με απλά λόγια.

Και τώρα έλα στην εβδομάδα που έρχεται. Κάνε ένα σχέδιο και δες πως πρέπει να κινηθείς. Διορθώνοντας τα λάθη που έκανες τις προηγούμενες ημέρες.

Εάν δεν ελέγχετε συνεχώς τον εαυτό σας, τις συνήθειες, το πρόγραμμά σας και τον τρόπο προσέγγισης της ζωής σας, δεν θα έχετε ποτέ τον έλεγχο του πού κατευθύνεστε.

Αυτό είναι κάτι που δεν το κάνουν πολλοί άνθρωποι. Θέλουν να γίνουν πετυχημένοι και χαρούμενοι στην ζωή τους. Αλλά δεν καταγράφουν τις κακές συνήθειες τους έτσι ώστε να τις αλλάξουν. Απλά εύχονται… να βελτιωθούν τα πράγματα στο μέλλον. Κάθονται στον καναπέ και περιμένουν να τους συμβεί κάτι, αντί να ψάξουν για όλες τις μικρές ευκαιρίες- τότε που θα μπορούσαν να έχουν πάρει μια διαφορετική απόφαση. Ο λόγος είναι απλός: Το να περιμένεις… την αλλαγή στο μέλλον, είναι πολύ πιο εύκολο από το να κάνεις αυτοκριτική και να διορθώσεις τα ελαττώματα και τα λάθη σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − twelve =