αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 28χρονη που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και βγάζει 350.000 δολάρια τον χρόνο, μέσω Fiverr

Η 28χρονη που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και βγάζει 350.000 δολάρια τον χρόνο, μέσω Fiverr

Τον Νοέμβριο του 2015, η Alex Fasulo ζούσε στη Νέα Υόρκη. Ένα πρωί, άφησε το διαμέρισμά της στη γειτονιά Bushwick του Μπρούκλιν, πήγε στο μετρό και κατευθύνθηκε στη δουλειά της, που είχε να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις. Αφού κατέβηκε στο μετρό, συνέχισε να περπατά. Ήταν η στιγμή που παραιτήθηκε από τη δουλειά της όπως σημειώνει το αμερικανικό CNBC.

«Την ημέρα που εγκατέλειψα τη δουλειά μου, ένιωσα μια αστεία αίσθηση επαναστατικής ελευθερίας που δεν είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου επειδή μισούσα τόσο πολύ αυτή τη δουλειά», λέει η ίδια στο CNBC.

Το ίδιο βράδυ, η Alex Fasulo έφτιαξε account στο Fiverr. Ναι, στην διάσημη πλατφόρμα για freelancers. Αρχικά το έκανε γιατί πίστευε ότι έτσι θα έχει ένα επιπλέον εισόδημα κάθε μήνα. Προσέφερε υπηρεσίες που είχαν να κάνουν με την συγγραφή και την επεξεργασία άρθρων. Το κασέ της ήταν στα 5 δολάρια ανά κομμάτι. Μάλιστα στην αρχή η ίδια αφιέρωνε μόνο μόνο μία έως δύο ώρες την εβδομάδα για αυτό το παράλληλο project της, βγάζοντας περίπου 100 έως 200 $ το μήνα.

Ενώ είχε αφήσει την σταθερή δουλειά της και μη έχοντας άλλη επιλογή, η Fasulo κατάλαβε όμως το εξής: Δεν είχε ανάγκη μόνο ένα έξτρα εισόδημα. Είχε ανάγκη πολύ περισσότερα χρήματα, έτσι ώστε να καταφέρει να ζήσει. Αποφάσισε λοιπόν να εντάξει και άλλες υπηρεσίες στο «μενού» της. Έτσι ξεκίνησε να προσφέρει 9 νέες υπηρεσίες μέσω της ίδιας πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας για σύνταξη Δελτίων Τύπου- κάτι που γνώριζε καλά από την προηγούμενη δουλειά της.

Όπως σημειώνει το CNBC, κάπου εκεί άλλαξαν τα δεδομένα. Η νεαρή freelancer είδε τις προτάσεις για δουλειά να πολλαπλασιάζονται.«Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που κατάφερα να βγάλω 100 $ σε μια μέρα από το γράψιμο- νομίζω ότι έκλαψα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί για μένα, ότι θα μπορούσα δηλαδή να δουλέψω από το σπίτι και να φτιάξω το δικό μου πρόγραμμα και παράλληλα να βγάζω τέτοια χρήματα. Και συνέβη τόσο γρήγορα», λέει.

Ένα μήνα αργότερα, η Fasulo έβγαζε αρκετά χρήματα από το Fiverr για να καλύψει τα έξοδα ενοικίου και διαμονής της. Και η ανοδική πορεία συνεχίστηκε. Φυσικά στη συνέχεια αναλάμβανε ακόμα μεγαλύτερα projects, και οι αμοιβές της ήταν πολύ καλύτερες. Δεν είχαν καμία σχέση με εκείνα τα… 5 δολάρια που χρέωνε στην αρχή.

Το αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά; Όπως εξηγεί η ίδια σε συνέντευξη της στο Forbes, πλέον έχει φτάσει στο σημείο να βγάζει 350.000 δολάρια τον χρόνο. Και πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει το ίδιο: Να δουλεύει remote από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, με μόνο εργαλείο το laptop του, και να βγάζει πολλά χρήματα.

Η Fasulo βάζει και μια άλλη -πιο ανθρώπινη- παράμετρο στη συζήτηση, εξηγώντας το πως κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από την μάζα των freelancers: Δείξτε την ανθρώπινη πλευρά σας και το ποιοι είστε- αυτό βοηθά τους πιθανούς πελάτες να σας εμπιστεύονται περισσότερο, σημειώνει. «Έδινα πάντα σημασία στη διαφάνεια σε οτι έχει να κάνει με την εικόνα μου στο Fiverr και χρησιμοποιούσα πάντα μια φωτογραφία για να δείξω ότι είμαι πραγματικός άνθρωπος! Αυτό με βοήθησε να ξεχωρίσω ανάμεσα στα spam», τονίζει.

Όπως εξηγεί το Forbes, στο Fiverr πολλοί δεν μοιράζονται φωτογραφίες του εαυτού τους ή κάποια ανθρώπινη πτυχή, καθώς ο ιστότοπος βασίζεται σε ανώνυμες υπηρεσίες. Η Fasulo πιστεύει ότι η διαφορετική τακτική που ακολούθησε, την έβγαλε κερδισμένη. Η εμπιστοσύνη παίζει καθοριστικό ρόλο.

Και αυτό δεν παίζει ρόλο μόνο σε πλατφόρμες όπως το Fiverr. Είναι κάτι που πρέπει να χτίσεις και στο επαγγελματικό website σου, αλλά και στα κανάλια σου στα social media.

https://miro.medium.com/max/11754/1*5iqWaQ10r8hTJRybhyCLFA.jpeg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + three =