αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 28χρονη που έχει βγάλει 1 εκατ. δολάρια κάνοντας Excel tutorials στο TikTok, παραθέτει τα 5 βιβλία που την βοήθησαν να ξεκινήσει

Η 28χρονη που έχει βγάλει 1 εκατ. δολάρια κάνοντας Excel tutorials στο TikTok, παραθέτει τα 5 βιβλία που την βοήθησαν να ξεκινήσει

Για την Kat Norton, γνωστή και ως Miss Excel, έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για την 28χρονη που εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και το εργασιακό άγχος που έφερε η πανδημία, για να γίνει viral στο Tik Tok. Γνωρίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι παιδεύονται με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν εξ αποστάσεως, η Miss Excel άρχισε να κάνει tutorials σχετικά με το Exel. Ναι, το γνωστό πρόγραμμα της Microsoft.

Το έκανε όμως με έναν… δικό της τρόπο. Αφού την βλέπουμε ακόμα και να χορεύει κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων της.

Η Kat Norton διδάσκει σήμερα το Microsoft Excel σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όπως βλέπουμε και στο Linkedin profile της, λάνσαρε το project Miss Excel τον Ιούνιο του 2020. Τα social media αποτελούν τον βασικό πυλώνα της: Εχει αναπτύξει μια κοινότητα με περισσότερους από 790.000 followers στο TikTok. Και πάνω από 590.000 followers στο Instagram.

Η ιδέα της, εκτός από followers, έχει αποφέρει και μεγάλα κέρδη. Όπως λέει η ίδια στο αμερικανικό The Verge, «πουλάω μαθήματα Microsoft Excel και πλέον όλα τα άλλα προϊόντα της Microsoft. Έχω επίσης μαθήματα Google Sheets. Θα έλεγα ότι περίπου το 95% αυτού που κάνω τώρα, είναι παθητικό εισόδημα μέσα από πωλήσεις online μαθημάτων».

Συνολικά, έχει φτάσει σε έσοδα άνω του 1 εκατ. δολαρίων από τότε που ξεκίνησε το project της, όπως λέει στο CNBC. Και φυσικά αυτη είναι η full-time δουλειά της σήμερα. «Ακολουθούν πέντε βιβλία που με βοήθησαν να ξεκινήσω, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μου και αναπτύσσοντας την επιχειρηματική μου νοοτροπία», λέει. Εδώ είναι οι 5 προτάσεις της:

1. “Dot Com Secrets: The Underground Playbook for Growing Your Company Online With Sales Funnels”

By Russell Brunson

2. “You are a Badass: How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life”

By Jen Sincero

3. “Twelve and a Half: Leveraging the Emotional Ingredients Necessary for Business Success”

By Gary Vaynerchuk

4. “Quantum Success: 7 Essential Laws for a Thriving, Joyful, and Prosperous Relationship with Work and Money”

By Christy Whitman

5. “Think and Grow Rich”

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 20 =