αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 27χρονη TikToker που βγάζει χιλιάδες δολάρια κάνοντας Excel tutorials

Η 27χρονη TikToker που βγάζει χιλιάδες δολάρια κάνοντας Excel tutorials

Πολλοί πιστεύουν ότι το Tik Tok είναι μια πλατφόρμα όπου βρίσκεις μόνο βίντεο εφήβων που χορεύουν. Αν και το TikTok στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στους… χορούς για να αναπτύξει τη δυναμική του, υπάρχει μεγάλη ποικιλία περιεχομένου. Μπορείτε να βρείτε αστεία βίντεο, συμβουλές, σεμινάρια και εξειδικευμένους θεματικούς λογαριασμούς. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε ποιο κοινό στοχεύετε για να αναπτυχθείτε.

Η Kat Norton, γνωστή και ως Miss Excel, εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και το εργασιακό άγχος που έφερε η πανδημία, για να γίνει viral στο Tik Tok. Γνωρίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι παιδεύονται με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν εξ αποστάσεως, η Miss Excel άρχισε να κάνει tutorials σχετικά με το Exel. Ναι, το γνωστό πρόγραμμα της Microsoft.

Η Kat Norton διδάσκει σήμερα το Microsoft Excel σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όπως βλέπουμε και στο Linkedin profile της, λάνσαρε το project Miss Excel τον Ιούνιο του 2020. Τα social media αποτελούν τον βασικό πυλώνα της: Εχει αναπτύξει μια κοινότητα με περισσότερους από 676.000 followers στο TikTok. Και πάνω από 500.000 followers στο Instagram.

Η ιδέα της, εκτός από followers, έχει αποφέρει και μεγάλα κέρδη. Με τα έσοδα της πλέον να μετριούνται σε εξαψήφια χρηματικά ποσά. Όπως λέει η ίδια στο αμερικανικό The Verge, «πουλάω μαθήματα Microsoft Excel και πλέον όλα τα άλλα προϊόντα της Microsoft. Έχω επίσης μαθήματα Google Sheets. Θα έλεγα ότι περίπου το 95% αυτού που κάνω τώρα, είναι παθητικό εισόδημα μέσα από πωλήσεις online μαθημάτων».

Τα κάνει όλα μόνη της; «Ναι. Έχω έναν virtual assistant που βοηθά με μερικά από τα γραφικά μου στο Instagram, αλλά σχεδόν όλα τα άλλα one-woman show» εξηγεί.

Ενώ σχετικά με το πως δουλεύει λέει: «Τα social media είναι το κύριο κανάλι μάρκετινγκ μου. Είναι κυρίως organic πωλήσεις από εκεί. Φιλοξενώ επίσης διαδικτυακά σεμινάρια που είναι συνήθως εκείνες οι ημέρες μεγαλύτερης επισκεψιμότητας. Δημιούργησα σειρές από πραγματικά διασκεδαστικά μαθήματα. Το καθένα έχει περίπου 100 βίντεο. Σχεδιάζω κάθε βίντεο με όσο το δυνατόν περισσότερη δημιουργικότητα και διασκέδαση. Αν έχετε δει το Instagram ή το TikTok μου, ξέρετε ότι το διασκεδάσω».

Η Kat βραβεύτηκε πρόσφατα με το Microsoft MVP Award και εμφανίστηκε στο Business Insider ως πρωτοπόρος στον χώρο του “Excel Influencer”.

Κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της success story. Είχε την ιδέα, δημιούργησε κοινότητες στα social media, έγινε γνωστή, και τώρα έχει φτάσει να βγάζει πολλά χρήματα.

https://cms.qz.com/wp-content/uploads/2021/10/miss-excel-copy.jpg?quality=75&strip=all&w=1600&h=900&crop=1
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + ten =