αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 27χρονη που διπλασίασε το εισόδημα της χρησιμοποιώντας το Instagram και τράβηξε το βλέμμα του Forbes

Η 27χρονη που διπλασίασε το εισόδημα της χρησιμοποιώντας το Instagram και τράβηξε το βλέμμα του Forbes

Ναι, είναι μια ακόμα social ιστορία επιτυχίας. Αυτή τη φορά, έχουμε επίσης ένα σημαντικό στοιχείο: Συνέβη αρκετά γρήγορα. Η Caley Dimmock είναι 27 χρονών. Μέχρι πριν λίγους μήνες, εργαζόταν ως marketing manager σε εταιρία. Πήρε όμως την μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί και να αναπτύξει τη δική της online επιχείρηση. Βασικός μοχλός το Instagram.

Βέβαια, δεν είναι ένα απλό προφίλ. Αφού εκεί η νεαρή Καναδή χρησιμοποιεί το digital marketing, έτσι ώστε να προωθεί διάφορα brands και να κλείνει συνεργασίες. Εργάζεται πάνω στο project της full-time. Το αποτέλεσμα; Μέσα μόλις 2 μήνες, κατάφερε να διπλασιάσει το εισόδημα της. Ενώ όπως θα δει κάποιος μπαίνοντας στο προφίλ της, αυτή τη στιγμή έχει λίγο περισσότερους από 20.000 followers. Αριθμός, δηλαδή, που δεν είναι αστρονομικός. Παρόλα αυτά όμως, ήδη έχει φτάσει στην επιτυχία.

«Το μεγαλύτερο challenge ήταν να βρω το θάρρος για να αφήσω την καθημερινή δουλειά μου», παραδέχεται η ίδια μιλώντας στο Forbes.

Και συμπληρώνει: «Παρά τις αμφιβολίες, ήξερα ότι έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση. Δεν είχα πολλά να χάσω: Είχα την απαραίτητη εμπειρία και τις δεξιότητες, ενώ δεν είχα παιδιά να συντηρήσω. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να «αποτύχω» και μετά να πρέπει να βρω άλλη μια day job».

Όπως εξηγεί, ξεκίνησε να κάνει συνεργασίες και επαφές με brands, πριν φύγει από την καθημερινή δουλειά της. Κάτι που συστήνει να κάνουν όλοι όσοι σκέφτονται να δημιουργήσουν έναν δικό τους digital project. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να έχει μια καλή εικόνα για την αγορά και τις προοπτικές που υπάρχουν.

«Μέσα σε 1 εβδομάδα αφότου ανακοίνωσα το project μου, είχα εξασφαλίσει δουλειά για ολόκληρο τον πρώτο μήνα. Μέσα σε δύο μήνες από την παραίτηση από την κανονική δουλειά μου, διπλασίασα το εισόδημα μου», λέει η Caley Dimmock.

Η ίδια πάντως δείχνει προσγειωμένη. Τονίζει ότι είναι δύσκολο για κάποιον να βγάλει πολλά χρήματα μόνο με συνεργασίες στο Instagram, αν δεν έχει 200.000+ followers. Ποια είναι η λύση λοιπόν εδώ; Να συνδυάσεις το Instagram με μια άλλη επιχείρηση σου. Για την ίδια, ήταν οι υπηρεσίες marketing και design. Παραδίδει ακόμα και μαθήματα marketing online. Μπορείς, για παράδειγμα, να συνδυάσεις το Instagram με ένα blog και να κλείνεις συνεργασίες. «Σε αντίθεση με την δημοφιλή άποψη, το ‘τεράστιο κοινό’ δεν είναι απαραίτητο για να βγάλεις λεφτά με τη βοήθεια του Instagram», ξεκαθαρίζει.

Σε όλη αυτή την ιστορία, όπως εξηγεί η 27χρονη, σίγουρα βοηθά πολύ το να έχεις «χτίσει» ένα δικό σου κοινό από πριν. Άρα λοιπόν, ακόμα κι αν δεν έχεις στα άμεσα πλάνα σου να εργαστείς μόνος πάνω στα social media, είναι καλό να ξεκινήσεις να δημιουργείς ένα κοινό που θα σε ακολουθεί. Στη συνέχεια θα μπορείς να το αξιοποιήσεις. Για το τέλος, η Caley Dimmoc αφήνει ένα γνωστό κλισέ που βρίσκει εφαρμογή και εδώ: Χρειάζεται σκληρή καθημερινή δουλειά και υπομονή.

The goal for me has never been money. My goal has always been freedom and love. As corny as that sounds ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Before I took the leap, my fear was almost debilitating at times. But now that I've taken it, I really can't see my life any other way. And I'm finally able to recognize the things I did that allowed me to act on my desire to quit the 9-5 to become self-employed ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ So I've done a video to share these things with you. In hopes that it might help someone else who has the same desires that I do, but find themselves unable to take the plunge. See my link in bio for the full video. ❤ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Photo by @mktgfc ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #freelance #designyourlife

A post shared by Caley Dimmock (@cjdimmock) on

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =