αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 24χρονή που μάζεψε 15.000 δολάρια σε λίγες ώρες στο Kickstarter. Και έφτιαξε καφετέρια για γάτες

Η 24χρονή που μάζεψε 15.000 δολάρια σε λίγες ώρες στο Kickstarter. Και έφτιαξε καφετέρια για γάτες

«Μισούσα τη δουλειά μου και ένιωθα ότι σπαταλούσα τις δυνατότητές μου». Κάπως έτσι ξεκινά να παραθέτει την ιστορία της, η Kanchan Singh. Η ίδια είναι πλέον επιχειρηματίας. Αλλά το story της δεν είναι τόσο συνηθισμένο.

Όπως λέει η 24χρονή σε άρθρο της στο Entrepreneur.com, η ίδια κάποτε έμενε στην Washington. Είχε μια καλή δουλειά, με αρκετό ελεύθερο χρόνο για ταξίδια και πάρτι. Κι όμως δεν ένιωθε ικανοποιημένη με αυτό που πρόσφερε. Κάπου εκεί, αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή.

Αρχικά έκανε ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Όπου είχε την ευκαιρία να δουλέψει ως εθελόντρια σε ένα καταφύγιο ελεφάντων. Η επαφή της με αυτά τα ζώα την ενθουσίασε. Και ήρθε η ιδέα: «Γιατί να μην φτιάξω ένα cafe για γάτες πίσω στην πατρίδα μου;», αναρωτήθηκε. Ήθελε να φτιάξει μια επιχείρηση, η οποία όμως παράλληλα θα έχει και ένα θετικό αντίκτυπο.

Αμέσως άρχισε να σκέφτεται το πως ακριβώς θα μπορούσε να υλοποιήσει την ιδέα της. Πολύ σύντομα παραιτήθηκε από την δουλειά της για να «τρέξει» την ιδέα της. Και πως θα την χρηματοδοτούσε; Ήταν ένα βασικό πρόβλημα. Ξεκίνησε λοιπόν μια καμπάνια στο γνωστό crowdfunding site Kickstarter. Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Μέσα σε λίγες ώρες έπιασε τον στόχο των 15.000 δολαρίων που είχε θέσει. Τρεις μήνες αργότερα, το Crumbs & Whiskers άνοιγε τις πύλες του. Το μοναδικό cafe για γάτες στην Washington.

Τα καταστήματα του brand πλέον έχουν γίνει περισσότερα. Αλλά τι ακριβώς γίνεται εκεί: Η εταιρία μαζεύει γάτες που είναι αδέσποτες ή προορίζονται για ευθανασία. Τις φιλοξενεί στα cafes της, και εκεί μπορεί κάποιος να πάει να πιει τον καφέ του, να παίξει με τις γάτες και γιατί όχι να υιοθετήσει κάποια από αυτές.

Όπως εξηγεί μάλιστα η νεαρή ιδρύτρια, η επιτυχία του project ήταν τόσο μεγάλη, που στην αρχή… δεν μπορούσε να την διαχειριστεί. Δεν είχε προβλέψει ότι ξαφνικά θα έχει τόσες γάτες και τόσους πολλούς πελάτες. Η πίεση ήταν μεγάλη. Και παρόλο που η επιτυχία είχε έρθει (η εταιρία έβγαζε και πολλά χρήματα), η 24χρονη δεν ήταν χαρούμενη. Στην συνέχεια όμως όταν άνοιξαν και τα επόμενα καταστήματα, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Ενώ σε αυτό συνέβαλε και η βοήθεια ενός business coach τον οποίο αναζήτησε και βρήκε η Kanchan Singh.

Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή η Kanchan Singh δίνει μερικές συμβουλές που αξίζει να κρατήσεις:

Να προσέχεις τον εαυτό σου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθύνη σου.

Η επιτυχία είναι μια έκπληξη, το ίδιο και η αποτυχία. Άρα μην περιμένεις τίποτα από τα δύο. Απλά κάνε την καλύτερη σου προσπάθεια.

Αν δεν είσαι χαρούμενος, σημαίνει ότι δεν είσαι ολοκληρωμένος. Αν δεν είσαι ολοκληρωμένος, κάνε μια παύση και δες το «γιατί».

Δημιούργησε μια επιχείρηση που να αντικατοπτρίζει το ποιος είσαι. Μια επιχείρηση που να αντανακλά τις αξίες σου.

Βρες έναν καλό μέντορα που να μπορεί να σε καθοδηγήσει στο ταξίδι σου.

Ακολουθήστε τα όνειρα σας, ανεξάρτητα από το πόσο τρελά και άγρια είναι.

Κάνε αυτό που αγαπάς και μην σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι.

Μάθε να θαυμάζεις τον εαυτό και την δουλειά σου. Αν δεν το μάθεις αυτό, οτιδήποτε κι αν πετύχεις δεν θα είναι αρκετό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 6 =