αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 15λεπτη μέθοδος με την οποία θα αυξήσεις την δημιουργικότητα σου

Η 15λεπτη μέθοδος με την οποία θα αυξήσεις την δημιουργικότητα σου

Εντάξει, όλοι θέλουν να είναι δημιουργικοί. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στην γρήγορη εποχή μας -ακόμα και μεγάλοι leaders- πέφτουν σε μια παγίδα: Δημιουργούν ένα… χαοτικό καθημερινό πρόγραμμα. Παγιδεύονται σε μια συνεχή ροή email, ανταποκρίνονται σε αδιάκοπα μηνύματα από υπαλλήλους, συνεργάτες και πελάτες. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσουν ότι η καθημερινή δουλειά είναι σε καλό δρόμο και, όταν χρειάζεται, να ασχολούνται και με απρόοπτες κρίσεις που θα συμβούν. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα, προσθέστε και λίγο χρόνο για την οικογένεια, και έτσι δεν μένει σχεδόν καθόλου χρόνος για δημιουργικότητα.

Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι σκεφτόμαστε τη δημιουργικότητα ως ένα… ροζ σύννεφο που έρχεται όταν θέλει και φεύγει όταν θέλει. Δεν βρίσκουμε σκόπιμα χρόνο για ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Η πραγματικότητα είναι, ωστόσο, ότι η δημιουργικότητα είναι ένας μυς – και, σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να τον γυμνάσουμε και να τον χρησιμοποιήσουμε όταν θέλουμε. Αλλά πρέπει να το κάνουμε σκόπιμα.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει μια ενδιαφέρουσα και απλή μέθοδο: Προγραμματίστε 10-15 λεπτά μέσα στην ημέρα σας για μία δημιουργική δραστηριότητα. Κλείστε το τηλέφωνό σας. Κλείσε την πόρτα. Επιλέξτε μια δημιουργική δραστηριότητα που είναι ευχάριστη για εσάς, π.χ. γράψιμο, ζωγραφική ή γλυπτική. Στη συνέχεια, αρχίστε να δουλεύετε ελεύθερα πάνω σε αυτή. Αν δεν ξέρετε πως να ξεκινήσετε, μπορείτε να επιλέξτε ένα πράγμα από τις τελευταίες 24-48 ώρες πραγματικά ξεχωρίζει στο μυαλό σας. Στη συνέχεια, γράψτε για αυτό ή ζωγραφίστε το.

«Δεν υπάρχει μετρήσιμο αποτέλεσμα εδώ. Ο στόχος είναι απλώς να δώσετε στο μυαλό σας την ελευθερία να εξερευνήσει νέες προοπτικές. Αυτό τεντώνει και ενισχύει τους… μυς της δημιουργικότητας σας, και θα είναι ευκολότερο να αξιοποιήσετε την δημιουργικότητα σε άλλα σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας», λέει το inc.com.

Σκεφτείτε «έξω από το κουτί» καθώς δημιουργείτε. Ο στόχος είναι να φτιάξετε κάτι νέο, κάτι απίθανο, κάτι ασυνήθιστο. Αυτά είναι τα «κλειδιά» για την καινοτομία, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν έρθει η ώρα να χαρτογραφήσετε μια πορεία προς την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Κάτι τελευταίο: Θα κολλήσεις. Θα υπάρξουν ημέρες που θα είναι δύσκολο να βγάλεις ιδέες. Ακριβώς όπως έχετε κουρασμένους μύες μερικές μέρες, η δημιουργικότητά σας δεν θα είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο. Συνεχίστε. Οσο περισσότερο βάζετε προγραμματισμένο χρόνο για δημιουργικότητα στην ημέρα σας, τόσο πιο εύκολα θα σας έρχεται η δημιουργικότητα στην πορεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 1 =