αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 1 απόφαση που ξεχωρίζει τους πετυχημένους από τους «ονειροπόλους»: Εξηγεί η J.K. Rowling

Η 1 απόφαση που ξεχωρίζει τους πετυχημένους από τους «ονειροπόλους»: Εξηγεί η J.K. Rowling

Η J.K. Rowling είναι πλέον γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για την best seller συγγραφέα πίσω από τον Harry Potter. Με την περιουσία της πλέον να ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η ζωή της δεν ήταν πάντα εύκολη. Πριν κάνει την τεράστια επιτυχίας της, ήταν μια ανύπαντρη μητέρα, που επιβίωνε με κρατικά επιδόματα. Και ενώ η ζωή της είχε φτάσει στο κατώτερο σημείο που μπορούσε να φανταστεί, αποφάσισε να αλλάξει. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τελικά τελείωσε το πρώτο της μυθιστόρημα. Το υπέβαλε σε εκδότες. Δώδεκα το απέρριψαν. Ο 13ος εκδότης της έδωσε την ευκαιρία. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η άνοδος προς τα πάνω.

«Σταμάτησα να προσποιούμαι στον εαυτό μου ότι ήμουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά ήμουν και άρχισα να κατευθύνω όλη μου την ενέργεια για να τελειώσω το μόνο έργο μου που είχε σημασία. Αν είχα πετύχει σε οτιδήποτε άλλο, δεν θα μπορούσα ποτέ να βρω την αποφασιστικότητα για να πετύχω στο πεδίο που πραγματικά άνηκα», λέει η ίδια.

Με την ίδια να συμπληρώνει: «Ο μεγαλύτερος φόβος μου είχε πραγματοποιηθεί, και ήμουν ακόμα ζωντανή, είχα ακόμα μια κόρη την οποία λάτρευα, είχα μια παλιά γραφομηχανή και μια μεγάλη ιδέα. Πάνω στην οποία ξανά έχτισα την ζωή μου».

Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, είναι εύκολο κάθε φορά που διαβάζεις για έναν πετυχημένο άνθρωπο, να θεωρήσεις ότι αυτός είχε ένα ταλέντο, μερικές ιδέες ή ένα project που εσύ δεν έχεις. Είναι εύκολο να κοιτάξουμε πίσω σε μια πορεία προς την επιτυχία και να υποθέσουμε ότι κάθε όραμα ήταν ξεκάθαρο, κάθε σχέδιο ήταν τέλειο, κάθε βήμα εκτελέστηκε άψογα, και η τεράστια επιτυχία ήταν… προδιαγεγραμμένη. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν ήταν προδιαγεγραμμένο. Όπως δεν είναι ούτε για εσένα.

Η επιτυχία δεν είναι ποτέ εξασφαλισμένη. Μόνο όταν κοιτάζετε πίσω, εμφανίζεται με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κυνηγήσεις την δική σου ευκαιρία. Και να εργαστείς σκληρά για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Ακόμα κι αν νιώθεις ότι είσαι… στο περιθώριο. Όπως ήταν η J.K. Rowling. Σήμερα, η ίδια είναι μια από τις πιο πετυχημένες συγγραφείς στον κόσμο. Και φυσικά είναι δισεκατομμυριούχος. Επειδή κάποτε, πήρε την μεγάλη απόφαση να μην τα παρατήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 2 =