αρχικηVIRALΗ χώρα που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες: Μισθοί στα 4.000 ευρώ και σύνταξη στα 49

Η χώρα που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες: Μισθοί στα 4.000 ευρώ και σύνταξη στα 49

Υπάρχει μια χώρα που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, για να εργαστούν και να ζήσουν εκει. Αξιοποιώντας τα προνόμια που δίνει.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ασίας, βρίσκεται διαρκώς μες στη δεκάδα τα τελευταία χρόνια στην ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της και έχει να προσφέρει πλήθος προνομίων σε όσους ζουν εκεί, αλλά και σε όσους επιλέγουν να μετοικήσουν για να ζήσουν εκεί, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του menshouse.gr.

Η χώρα βέβαια έχει πληγεί αρκετά από μετανάστες που πάνε εκεί για 3-4 χρόνια και δεν την αντιμετωπίζουν ως μια πιθανή δεύτερη πατρίδα. Γι΄αυτό έχουν το πρόγραμμα με τη Golden Visa, με το οποίο παρακινούν τον κόσμο να επενδύσει στην καθημερινότητα του στην πόλη που μένει και θα λάβει πίσω με άλλο τρόπο όσα θα δώσει.

Παράλληλα, στις αρχές του έτους ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει την υπηκοότητα σε όποιον μη Εμιράτο κάνει αίτηση, η οποία θα πρέπει βέβαια αν εγκριθεί από την κυβέρνηση, που στην προκειμένη είναι η βασιλική οικογένεια, ενώ θα πρέπει να πληροί και κάποια οικονομικά κριτήρια ώστε να γίνει δεκτός από το υπουργικό συμβούλιο. Η απόφαση αυτή είναι ρηξικέλευθη γιατί ακριβώς δεν υποχρεώνει κάποιον να μείνει για χρόνια ώστε να πάρει την υπηκοότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίοι έπρεπε να είναι μόνιμοι κάτοικοι στο 51% των μετοχών. Τώρα μπορεί το 100% των μετοχών να ανήκει σε ανθρώπους που δε ζουν στα ΗΑΕ.

Την ίδια στιγμή, εδώ και αρκετούς μήνες, κατόπιν και της συμφωνίας με το Ισραήλ που άνοιξε ξανά τον Περσικό Κόλπο προς τη χώρα, τα ΗΑΕ έχουν αλλάξει και σε νοοτροπία ως προς ζητήματα που αντιμετωπίζονταν με συντηρητισμό, όπως η συμβίωση, η αγορά αλκοόλ από κατάστημα μόνο με την υπόδειξη της άδειας.

Τα πιο σημαντικά όμως για τα ΗΑΕ αφορούν στον εργασιακό τομέα. Εκεί όπου δεν υπάρχει ουδεμία φορολόγηση στα έσοδα, είτε δουλεύεις στο δημόσιο είτε σε ιδιωτικό τομέα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο εργαζόμενος είναι να αποδίδει κάθε μήνα το 5% του μισθού του σε ταμείο που είναι για τη σύνταξη του, την οποία λαμβάνει ένα μήνα αφού κάνει την αίτηση συνταξιοδότησης. Στο διάστημα της εργασίας του, αν είναι δημόσιος υπάλληλος το κράτος καταβάλλει το 15% του μισθού, ενώ αν είναι ιδιώτης, η εταιρεία καταβάλλει το 12.5% και το κράτος το 2.5%

Και ξέρετε πότε έρχεται η σύνταξη; Όπως σημειώνει το menshouse.gr, στον δημόσιο τομέα είναι υποχρεωτικά στα 49 έτη ή ύστερα από 20 χρόνια εργασίας. Στον ιδιωτικό τομέα είναι κατά βάση στα 49, αλλά μπορεί να φτάσει ως τα 60. Για κάθε έτος πιο πάνω απ΄αυτό, η εταιρεία οφείλει να καταβάλλει μεγαλύτερη εισφορά στο κράτος.

Μπορείς να δουλεύεις στα ΗΑΕ, να παίρνεις μισθό κατά μέσο όρο 12-15 χιλιάδες Ντίρχαμ το μήνα (περίπου 3.500-4.000 ευρώ) και στα 49 σου, να ξεκινήσεις να παίρνεις μια σύνταξη, χωρίς να είσαι καν αναγκασμένος να ζεις εκεί. Μπορείς να βρεις ένα μέρος με φθηνό κόστος ζωής και να έχεις σύνταξη Εμιράτων.

Πέραν όλων των παραπάνω, το επίσης εντυπωσιακό στα ΗΑΕ είναι πως δεν υπάρχει ετήσια φορολόγηση για την πρώτη κατοικία. Το μόνο που πληρώνει κανείς είναι ένα παράβολο όταν γίνεται η αγορά σπιτιού κι από κει και πέρα, δεν δίνει ούτε Ντίρχαμ στο κράτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χώρα της Ευρώπης στην οποία ζεις άνετα με 450 ευρώ τον μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 5 =