αρχικηVIRALΗ χώρα που δεσμεύεται να απαγορέψει τα πλαστικά είδη μέχρι το 2030

Η χώρα που δεσμεύεται να απαγορέψει τα πλαστικά είδη μέχρι το 2030

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ανακοίνωσε σχέδια για την απαγόρευση των πλαστικών αντικειμένων, σε μια προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ταϊβάν πρότεινε ένα δωδεκαετές σχέδιο, που θα αρχίσει επίσημα το 2019 με την απαγόρευση των πλαστικών καλαμακιών στα καταστήματα και τα εστιατόρια. Το 2020, η απαγόρευση θα επεκταθεί σε κάθε σημείο πώλησης φαγητού.

Μέχρι το 2025, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν ένα τέλος για να χρησιμοποιήσουν πλαστικά καλαμάκια, σακούλες, ποτήρια και σκεύη μίας χρήσης. Αν και το ύψος του συγκεκριμένου τέλους δεν αποκαλύφθηκε ακόμη, αναμένεται να είναι αρκετά υψηλό, και όχι συμβολικό, ώστε να αποτρέπει τους καταναλωτές από τη χρήση πλαστικών αντικειμένων. Το σχέδιο είναι να καταργηθούν τελικά όλα τα πλαστικά αντικείμενα μέχρι το 2030, και να αντικατασταθούν με επαναχρησιμοποιούμενα και βιοδιασπώμενα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις του Λάι Γινγκ-γινγκ, εκπροσώπου της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος που επιβλέπει τη νέα πρωτοβουλία, ο μέσος κάτοικος της Ταϊβάν χρησιμοποιεί περίπου 700 πλαστικές σακούλες το χρόνο. Με την εφαρμογή των νέων σχεδίων, ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα μειωθεί σε 100 σακούλες ετησίως μέχρι το 2025, και μηδέν έως το 2030.

Εκτός από την απαγόρευση των πλαστικών, η υπηρεσία δρομολογεί επίσης μια σειρά προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για την απομάκρυνση πλαστικών και άλλων απορριμμάτων από τα ύδατα του νησιωτικού κράτους.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =