αρχικηVIRALΗ χώρα που διαθέτει το 7% του πετρελαίου της Γης, και δεν έχει χρήματα για τους μισθούς Νοεμβρίου

Η χώρα που διαθέτει το 7% του πετρελαίου της Γης, και δεν έχει χρήματα για τους μισθούς Νοεμβρίου

Το Κουβέιτ έχει ρευστότητα ύψους μόλις 2 δισεκατομμυρίων δηναρίων (5,5 Δισ ευρώ) και όχι αρκετά μετρητά προκειμένου να καλύψει τους κρατικούς μισθούς μετά τον Οκτώβριο, είπε ο υπουργός Οικονομικών Μπαράκ Αλ-Σέιταν.

Η κυβέρνηση αποσύρει από το Ταμείο Γενικών Αποθεματικών (το ταμείο που συγκεντρώνται τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου) περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δηνάρια το μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι η ρευστότητα θα εξαντληθεί σύντομα εάν οι τιμές του πετρελαίου δεν βελτιωθούν και εάν το Κουβέιτ δεν μπορεί να δανειστεί από τοπικές και διεθνείς αγορές, είπε  στο κοινοβούλιο την Τετάρτη .

Το κοινοβούλιο συζητά μια έκθεση της οικονομικής και οικονομικής επιτροπής η οποία απέρριψε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εκδώσει ομόλογα.

Οι βουλευτές συζητούν επίσης ένα νομοσχέδιο για τη διακοπή της μεταφοράς του 10% των εσόδων από πετρέλαιο στο Ταμείο Future Generations, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως μαξιλάρι για τα μελλοντικά ελλείμματα, όταν θα εξαντληθούν τα αποθέματα πετρελαίου του Κουβέιτ.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ανέρχεται σε 14 δισεκατομμύρια δηνάρια την τρέχουσα οικονομική χρήση, που λήγει στις 31 Μαρτίου, δήλωσε ο Αλ-Σέιταν.

«Μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, ελλείψει δανεισμού, θα πρέπει να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα λιτότητας στις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε ο υπουργός. «Σε αρκετές δεκαετίες, το FGF θα εξαντληθεί, επηρεάζοντας την ευημερία των πολιτών και του κράτους».

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + seven =