αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ φόρμουλα του Steve Wozniak για να είσαι χαρούμενος στη ζωή σου (και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα)

Η φόρμουλα του Steve Wozniak για να είσαι χαρούμενος στη ζωή σου (και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα)

Ο Steve Wozniak είναι ένας πλούσιος και πετυχημένος άνθρωπος. Όταν ήταν περίπου 20 χρονών, ίδρυσε την Apple μαζί με το Steve Jobs και η ζωή του άλλαξε προς το καλύτερο. Μπορεί να φαίνεται περίεργο σε κάποιους, όμως σύμφωνα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν είναι τα χρήματα αυτά που θα σε κάνουν χαρούμενο στη ζωή.

«Σκεφτόμουν τις φιλοσοφίες μου όταν ήμουν περίπου 20 χρονών. Τι πρέπει να κάνεις στη ζωή; Πως θα γίνεις καλός άνθρωπος;», σημείωσε ο Wozniak, σε ομιλία του στο Nordic Business Forum, που έγινε στην Στοκχόλμη.

Πάντα αναρωτιόταν: «Αν πέθαινα και είχα όλα αυτό τον πλούτο και τα γιοτ και όλα αυτά τα πράγματα, θα ήμουν τόσο ευτυχισμένος όσο είμαι όσα γελάω;». Όπως εξήγησε, μπορεί τα χρήματα να σε κάνουν χαρούμενο, ωστόσο για τον ίδιο η χαρά βρισκόταν ακριβώς κάτω από το χαμόγελο του.

Κάπως έτσι, έφτιαξε μια φόρμουλα, για να είσαι χαρούμενος στη ζωή σου. «Η ευτυχία ισοδυναμεί με τα χαμόγελα μείον τα συνοφρυώματα. Ε= Χ-Σ», λέει ο συνιδρυτής της Apple. Και αυτό δεν συνδέεται απαραίτητα με τα χρήματα.

Ο ίδιος κατάφερνε πάντα να βρίσκεται σε μια κατάσταση ευτυχίας. Όπως τονίζει, δεν πρέπει να αγχώνεσαι και να λυπάσαι για ασήμαντα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. «Απλά άσε τα πράγματα να συμβούν. Πες: Hey, το αυτοκίνητό μου έχει γδαρθεί, θα το διορθώσω», σημειώνει. Όπως μάλιστα τονίζει το CNBC, στην συγκεκριμένη ομιλία του στην Στοκχόλμη ο Wozniak χαμογέλαγε συνεχώς, και έδειχνε τον ενθουσιασμό του. Είναι αυτός ο γνήσιος ενθουσιασμός που οδήγησε τον Wozniak να εργαστεί στον τομέα της πληροφορικής με επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − four =