αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ φωτογραφία προφίλ που έχεις στο Facebook «μαρτυρά» κάποιες πληροφορίες για εσένα

Η φωτογραφία προφίλ που έχεις στο Facebook «μαρτυρά» κάποιες πληροφορίες για εσένα

Η πρώτη εντύπωση μετράει, λένε. Μήπως όμως μπορείς να μάθεις πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζεις από την φωτογραφία προφίλ ενός ανθρώπου στο Facebook;

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, οι άνθρωποι έχουν μια παράξενη ικανότητα να εκτιμούν τις προσωπικότητες των άλλων από μερικές μόνο ματιές – γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντική η πρώτη εντύπωση. Μια νέα έρευνα μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δε χρειάζεται καν να συναντήσουμε κάποιον από κοντά για να σχηματίσουμε άποψη για το ποιόν του. Μια γρήγορη ματιά στο Facebook του, αρκεί.

Συνείδηση: “Οι πιο ευσυνείδητοι άνθρωποι χρησιμοποίησαν εικόνες πιο φυσικές, πολύχρωμες και φωτεινές, ενώ εξέφραζαν τα περισσότερα συναισθήματα απ’ όλους τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας”, εξηγεί το PsyBlog.

Δημιουργικότητα: Οι πιο τέλειες φωτογραφίες άνηκαν συνήθως στους ανθρώπους που είναι πιο δημιουργικοί. Είχαν μεγαλύτερη αντίθεση και ήταν πιο καλλιτεχνικές και ασυνήθιστες. Αν το πρόσωπο πιάνει μεγαλύτερη έκταση του κάδρου απ’ ό,τι συνήθως, είναι επίσης καλή ένδειξη δημιουργικότητας.

Εξωστρέφεια: Δεν υπήρχαν εκπλήξεις εδώ: οι εξωστρεφείς συχνά εμφανίζονται με παρέα γύρω τους, χρησιμοποιούν πολύχρωμες φωτογραφίες και χαμογελούν πλατιά.

Νευρικότητα: Μια απλή φωτογραφία με λίγο χρώμα είναι ένδειξη νευρικότητας. Οι πιο νευρωτικοί άνθρωποι είναι πιθανότερο να έχουν μια πιο αδιάφορη έκφραση ακόμα και να κρύβουν το πρόσωπό τους.

Συγκαταβατικότητα: Οι ευγενικοί άνθρωποι δεν είναι και οι καλύτεροι φωτογράφοι απ’ ό,τι φαίνεται. Οι πιο συγκαταβατικοί συνήθως δημοσιεύουν αρκετά κακές εικόνες του εαυτού τους, αλλά μάλλον χαμογελούν κι έτσι οι φωτογραφίες είναι αρκετά φωτεινές και ζωντανές.

Πηγή: Ladylike.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =