αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ φουτουριστική μαρίνα που θα δημιουργήσει το Makedonia Palace ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο

Η φουτουριστική μαρίνα που θα δημιουργήσει το Makedonia Palace ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο

Τη δημιουργία μαρίνας έμπροσθεν του Makedonia Palace, η οποία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ενυδρείο, χώρο εστίασης και πισίνα προσβάσιμη στους πολίτες, προβλέπει επενδυτικό σχέδιο της ενοικιάστριας και διαχειρίστριας εταιρείας του πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Βάσει του σχεδίου, η μαρίνα θα μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τον ελλιμενισμό έως 37 σκαφών διαφόρων κατηγοριών. Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, η διαμόρφωση της μαρίνας προβλέπεται να γίνει με την κατασκευή αποσπασμένου προσήνεμου κυματοθράυστη και δύο υπήνεμων μώλων. Το ντιζάιν έγινε από τη Μarina Housing, θυγατρική εταιρεία του Marinetek Group, η οποία ειδικεύεται στις πλωτές κατασκευές που επιδεικνύουν σεβασμό προς το περιβάλλον. Ορισμένα από τα έργα των εταιρειών είναι η One°15 Brooklyn Marina στη Νέα Υόρκη, η Itameren Portti στη Φινλανδία και η Sochi Gran Marina στη Ρωσία. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο ξεχωρίζουν η μαρίνα του Porto Carras Grand Resort και η μαρίνα της Λεμεσού. Οι εμπνευστές της ιδέας για τη μαρίνα της Θεσσαλονίκης θεωρούν ότι το έργο θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Νέας Παραλίας αλλά και, συνολικά, της πόλης. Επιπλέον, πιστεύουν ότι, λόγω της φιλοσοφίας της κατασκευής της, θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον του συγκεκριμένου σημείου.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος χωροθέτησης του έργου κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού τον Ιανουάριο του 2016, ενώ η περιβαλλοντική μελέτη πραγματοποιήθηκε τρεις μήνες μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο έχει κολλήσει στη γνωστή γραφειοκρατία του ελληνικού Δημοσίου, καθώς από την υποβολή του φακέλου έχουν γίνει συναντήσεις με διάφορα στελέχη του υπουργείου, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει η διαδικασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 9 =