αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Φινλανδική Wolt επεκτείνεται στο κέντρο της Αθήνας- Και κάνει το ντελίβερι πιο εύκολο

Η Φινλανδική Wolt επεκτείνεται στο κέντρο της Αθήνας- Και κάνει το ντελίβερι πιο εύκολο

Τον περασμένο Ιανουάριο η Wolt έκανε την εμφάνιση της στο βόρειο τμήμα της Αττικής. Τώρα ήρθε η ώρα… να κατέβει στο κέντρο. Η Φινλανδική startup επεκτείνεται στους Αμπελοκήπους, στο Παγκράτι, στο Κολωνάκι, στο Σύνταγμα και στις γύρω περιοχές. Και θέλει να κάνει το ντελίβερι πιο εύκολο.

Πως λειτουργεί το ντελίβερι της Wolt: Η πληρωμή γίνεται μόνο με κάρτα (για λόγους ευκολίας και ασφάλειας σύμφωνα με την εταιρεία) ενώ την παραγγελία την εκτελούν συνεργαζόμενοι με την Wolt διανομείς. Πως λειτουργεί; Ο πελάτης ολοκληρώνει την παραγγελία του μέσω της ειδικής εφαρμογής, και γίνεται η αποδοχή από το κατάστημα και η αυτόματη χρέωση στην κάρτα μαζί με το έξτρα κόστος διανομής ( ξεκινά από 1 ευρώ για απόσταση μέχρι 1,5 χλμ. και αυξάνεται 0,10 ευρώ ανά 500 μέτρα με την μέγιστη απόσταση διανομής είναι τα 4 χλμ.). Ταυτόχρονα ενημερώνεται μέσω αλγόριθμου ο κοντινότερος ελεύθερος συνεργάτης – διανομέας της Wolt ότι στο «X» κατάστημα βρίσκεται σε διαδικασίας παρασκευής μία παραγγελία την οποία πρέπει να παραδώσει στην «X» διεύθυνση.

Ο πελάτης καθ’ολη την διάρκεια ενημερώνεται για τον χρόνο παράδοσης ενώ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού του βλέπει online το σημείο που βρίσκεται ο διανομέας (σ.σ. όπως στο beat ή στο forky).

Αυτό το μοντέλο διανομής ήρθε να προσφέρει μία διαφορετική λύση – πέρα από επιλογών προς τους καταναλωτές – στους επιχειρηματίες εστίασης αλλά και σε διανομείς σε μία περίοδο που το σκηνικό στην αγορά των «ντελιβεράδων» αλλάζει. Αφού ο διανομέας συνεργάζεται με την Wolt και όχι με το εκάστοτε μαγαζί. Στους διανομείς προσφέρονται – σύμφωνα με την εταιρεία – καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούν στο σύνολο της αγοράς. Η εταιρεία του προσφέρει εγγυημένο ωριαίο εισόδημα (ακόμη και αν δεν εκτελέσει ούτε μία παραγγελία) χιλιομετρικό μπόνους ( που ουσιαστικά καλύπτει το κόστος καυσίμων) αλλά και έξτρα αμοιβή με βάση τις ώρες που εργάστηκε και τις παραγγελίες που διένειμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 2 =