αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ φιλοσοφία του Tim Cook, την οποία «κληρονόμησε» από τον Steve Jobs. Και σε οδηγεί πέρα από τα όρια σου

Η φιλοσοφία του Tim Cook, την οποία «κληρονόμησε» από τον Steve Jobs. Και σε οδηγεί πέρα από τα όρια σου

Τον Αύγουστο του 2011, πολλοί ειδικοί δεν πίστευαν ότι ο Tim Cook θα μπορούσε να αντικαταστήσει με επιτυχία τον Steve Jobs ως CEO της Apple. Ο Cook τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος. Σήμερα η Apple είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Ενώ ο Tim Cook έχει κάνει την Apple… δική του, μοιράζεται μια ηγετική φιλοσοφία με τον Steve Jobs: μια ακλόνητη δέσμευση για τελειότητα. Είναι μια δέσμευση που έχουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Και μπορεί να σε οδηγήσει πέρα από τα όρια σου.

Αυτό το έχει μεταδώσει ο Cook σε όλους τους εργαζομένους του. Όπως σημειώνει το inc.com, οι ομάδες του Cook έμαθαν γρήγορα ότι η αποτυχία προετοιμασίας ακόμα και για ένα meeting, θα ήταν ένα σημάδι ότι δεν συμμερίζονταν την φιλοσοφία του.

Ένα ακόμα παράδειγμα: Κάποτε ο Cook εκνευρίστηκε όταν έμαθε ότι η Apple έστειλε κατά λάθος 25 υπολογιστές στη Νότια Κορέα, που προορίζονταν κανονικά για την Ιαπωνία. Ένας άλλος συνάδελφος το χαρακτήρισε ως ένα μικρό λάθος για μια εταιρία που αποστέλλει 200 ​​εκατομμύρια iPhone ετησίως. Ο Tim Cook δεν το είδε έτσι. Διότι τέτοια λάθη σε… αποπροσανατολίζουν από την τελειότητα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Steve Jobs είχε την ίδια οπτική. Ηταν ο πιο απαιτητικός… πελάτης της εταιρίας. Ήθελε όλα να είναι τέλεια- ακόμα και τα κουτιά των προϊόντων. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς τρόπους που ο Jobs έπαιρνε πάντα το 100% από τους εργαζομένους του. Ακριβώς επειδή ήθελε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τους ωθούσε στο να προσπαθούν για το «αδύνατο», και να το κάνουν δυνατό.

Δεν τους άφηνε να επαναπαυτούν, να μπουν σε μια ρουτίνα και να πιστέψουν ότι η δουλειά που έχουν κάνει είναι «αρκετά καλή» και άρα δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 19 =