αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ΦΑΓΕ ακύρωσε επένδυση 277 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο

Η ΦΑΓΕ ακύρωσε επένδυση 277 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο

Στην ακύρωση της μεγαλόπνοης επένδυσης για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο, προχώρησε η διοίκηση της ΦΑΓΕ, όπως γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της ευρωπαϊκής χώρας.

Η συγκεκριμένη επένδυση ήταν προϋπολογισμού 277 εκατομμυρίων ευρώ και επρόκειτο να συμβάλλει, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, στη δημιουργία σχεδόν 300 νέων θέσεων εργασίας.

«Λυπάμαι που η ΦΑΓΕ αποφάσισε να εγκαταλείψει το βιομηχανικό project, μετά από τέσσερα χρόνια διαδικασιών. Η επένδυση επρόκειτο να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και στην πορεία ανάκαμψης από την τρέχουσα κρίση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας του Λουξεμβούργου, Φρανζ Φαγιότ.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, η ελληνική εταιρεία καλείται να επιστρέψει στο δημόσιο την έκταση, όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί η νέα μονάδα.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η επένδυση της ΦΑΓΕ προσέκρουσε -κατά κύριο λόγο- στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, η οποία έγειρε σοβαρές ενστάσεις τόσο για τις ανάγκες της βιομηχανικής μονάδας σε πόσιμο νερό, όσο και για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων από την επεξεργασία του γάλακτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής εταιρείας.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + fourteen =