αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει Καρέα και Ελληνικό σε 10 λεπτά

Η υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει Καρέα και Ελληνικό σε 10 λεπτά

Σε φάση ωρίμανσης είναι και επίσημα το μεγάλο έργο υποδομής για την Σήραγγα Ηλιούπολης και την ανισοπεδοποίηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης που θα καταφέρει να συνδέσει τον Καρέα με το Ελληνικό σε δέκα λεπτά. Από την μια έχουμε τις μελέτες της Lamda Development που έχει αναλάβει για λογαριασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και από την άλλη τις μελέτες του σχήματος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΑΒΑΞ μέσω της Πρότυπης Πρότασης που έχει κατατεθεί, όπως εξηγεί το ypodomes.com.

Οι δύο αυτές μελέτες αν και ανεξάρτητες μεταξύ τους, ουσιαστικά βοηθούν στην ολοκλήρωση της ωρίμανσης του έργου. Οι μελέτες της Lamda θα φτάσουν μέχρι το επίπεδο της εκπόνησης της περιβαλλοντικής μελέτης, δηλαδή ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της μελετητικής προετοιμασίας του έργου. Από την αλλή η μελέτη της Σήραγγας Ηλιούπολης από το σχήμα των τριών, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ προχωρημένη και πολύ καλά προετοιμασμένη (όπως και οι άλλες μελέτες για τις επεκτάσεις προς Ραφήνα-Λαύριο).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μελέτες της Lamda εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν στο υπουργείο ΥΠΟΜΕ το πρώτο εξάμηνο του 2024 συμπληρώνοντας το παζλ των μελετών και έχοντας πλέον στα χέρια του την υπόθεση της υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου.

Η προτεραιοποίηση του project της Σήραγγας Ηλιούπολης ως επέκταση της Αττικής Οδού σε συνδυασμό με την ανισοπεδοποίηση της Λ.Βουλιαγμένης μέχρι το ύψος του Ελληνικού, θα βοηθήσει στην βελτίωση του κυκλοφοριακού κορεσμού που παρατηρείται τόσο στην Λεωφόρο Καρέα, όσο και στην Λ.Βουλιαγμένης, ειδικά τις ώρες αιχμής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 18 =