αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η υπερβολική σιγουριά που γίνεται αλαζονεία»: 5+1 συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις αντιεπαγγελματίας

«Η υπερβολική σιγουριά που γίνεται αλαζονεία»: 5+1 συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις αντιεπαγγελματίας

Υπάρχουν συμπεριφορές που σε κάνουν να δείχνεις ακατάλληλος για μια θέση εργασίας. Λάθη που κλονίζουν το επαγγελματικό σου προφίλ.

Η εμπιστοσύνη στον εργασιακό χώρο χτίζεται σταδιακά: από μικρές και μεγάλες στιγμές στις οποίες ανταποκρίθηκες δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό. Ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσεις τα λάθη. Αρκεί να τα εντοπίσεις.

Ποια είναι αυτά που μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις αναξιόπιστη και κακή επαγγελματίας;

1) Όταν η υπερβολική σιγουριά γίνεται αλαζονεία: Η αυτοπεποίθηση είναι πάντα ένα από τα κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της επιτυχίας και την ανέλιξης σε έναν εργασιακό χώρο. Υπάρχει, όμως, μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την σιγουριά από την αλαζονεία. Να δείχνεις ότι έχεις την διάθεση να μαθαίνεις και όχι ότι έχεις όλες τις απαντήσεις –ιδίως όταν δεν τις έχεις.

2) Όταν δεν σηκώνεις ποτέ το τηλέφωνο όταν σε χρειάζονται από τη δουλειά: Δείγμα ασυνέπειας. Όταν υπάρχει ανάγκη και δεν δείχνεις διαθεσιμότητα από την πλευρά σου, τότε διαταράσσεται η σχέση εμπιστοσύνης με τους εργοδότες σου.

3) Όταν αδυνατείς να δεχτείς την κριτική: Η κριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής. Μάθε να την δέχεσαι και να κάνεις την αυτοκριτική σου. Ετσι θα γίνεσαι ολοένα και πιο αποδοτικός.

4) Μιλάς περισσότερο από όσο ακούς: Μάθε να ακούς. Μια δεξιότητα που εκτιμάται στον εργασιακό χώρο. Όταν έχεις μάθεις να ακούς προσεκτικά τον συνεργάτη σου, μπορείς να συνεργάζεσαι πιο αρμονικά μαζί του.

5) Όταν είσαι υπερβολικά χαλαρος: Δεν λέμε ότι το να εκπέμπεις στρες σε κάνει να δείχνεις πιο ευσυνείδητη επαγγελματίας. Αλλά όταν δείχνεις ότι… σε δεν νοιάζει και πολύ το τι συμβαίνει ενός του εργασιακού περιβάλλοντος κάνεις τους άλλους να μην σε εμπιστεύονται τόσο.

6) Μην είσαι συνεχώς απασχολημένη με το κινητό σου και μονίμως συνδεδεμένη στα social media: Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά το προφίλ σου στον εργασιακό χώρο. Όταν είσαι συνεχώς συνδεδεμένη στα social media και ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό σου, αφαιρείς πόντους ευσυνειδησίας και συνέπειας από την εικόνα σου.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =