αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Τesla θέλει να έρθει στην Ελλάδα… και τη διώχνουν

Η Τesla θέλει να έρθει στην Ελλάδα… και τη διώχνουν

Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα φαίνεται πως είναι αφιλόξενη για νέες επενδύσεις. Αυτή την φορά, ο διεθνής επενδυτής που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην χώρα μας αλλά -μέχρι τώρα τουλάχιστον- δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

Πέρσι η Tesla εγκαινίασε στην πόλη Tilburg της Ολλανδίας τη δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη. Με αυτή την τεράστια μονάδα η παραγωγή στην Ευρώπη έφτασε τα 450 αυτοκίνητα την εβδομάδα, από τα 200. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρία που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θέλει να φτιάξει ακόμα μια μεγάλη μονάδα επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά και μπαταριών (δεύτερη ανεξάρτητη μονάδα) είναι μονόδρομος, με τους Αμερικανούς να αναζητούν την κατάλληλη τοποθεσία. Μέσα στις υποψήφιες χώρες λοιπόν είναι και η Ελλάδα, η οποία γεωπολιτικά μειώνει κατά πολύ τα κόστη μεταφοράς.

Όπως όμως αποκαλύπτει το εξειδικευμένο site NewsAuto.gr, η προσπάθειες έχουν πέσει… σε τοίχο. Κυρίως η γραφειοκρατία (περιβαλλοντικές εγκρίσεις κλπ) αλλά και η απροθυμία των ιθυνόντων να συζητήσουν μία σειρά από κινήσεις για να καταστεί η επένδυση πιο συμφέρουσα για την εταιρεία, γκρεμίζει την όποια διάθεση της Tesla για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορα που η Tesla κοιτάει προς Ελλάδα. Σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος, αποκάλυψε πως είχαν έρθει επαφή με την εταιρεία του στελέχη της Tesla για να διερευνήσουν την προϋπόθεση να φτιαχτεί η δεύτερη μονάδα στη χώρα μας. Μάλιστα αποκάλυψε πως άνθρωποι της Tesla είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα για τα σχετικά, το 2012. Και τότε είχαν αντιμετωπίσει ανάλογες δυσκολίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 19 =