αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ εγκαθιστά ανιχνευτές ψεύδους

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εγκαθιστά ανιχνευτές ψεύδους

Στην πιλοτική λειτουργία ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία iBorderCtrl -έναν υψηλής τεχνολογίας ανιχνευτή ψεύδους- προχωρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το εν λόγω σύστημα στοχεύει στην επιτάχυνση της επεξεργασίας στοιχείων ταξιδιωτών, μέσω της διαχείρισης δεδομένων που με σχετική ακρίβεια δείχνουν το εάν οι ταξιδιώτες ψεύδονται στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονται.

Η τοποθέτηση του iBorderCtrl στα εξωτερικά σύνορα της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας απασχόλησε χθεσινή συνεδρίαση της Ολλανδικής Βουλής, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει 4,5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου.

Από τις απαντήσεις που έλαβαν οι Ολλανδοί βουλευτές προκύπτει πως είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί το εάν το iBorderCtrl είναι μια «ιστορία επιτυχίας», καθώς το έργο θα λειτουργήσει πιλοτικά έως τις 31 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν, το σύστημα θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή.

Στο στάδιο της προ-εξέτασης, οι χρήστες θα μεταφορτώνουν το διαβατήριό τους, τη βίζα και την απόδειξη των χρημάτων που κατέχουν και στη συνέχεια θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα θέτει ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω κάμερας.

Η απάντηση στη συνέχεια θα αναλύεται από το σύστημα, το οποίο θα ελέγχει το αν ο ενδιαφερόμενος έχει παράσχει τις σωστές πληροφορίες, ώστε να του επιτραπεί να περάσει τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα.

Ενδεικτικά, οι ταξιδιώτες θα δέχονται ερωτήματα όπως «Τι έχει μέσα η βαλίτσα σου;».

Όσοι περνούν τον έλεγχο, θα λαμβάνουν έναν κωδικό QR που θα τους επιτρέπει τη διέλευση.

Εάν υπάρχουν πρόσθετες ανησυχίες, τα βιομετρικά τους δεδομένα θα διαβιβάζονται σε έναν υπάλληλο που θα αξιολογεί την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως οι Ολλανδοί βουλευτές έδειξαν μεγάλη ανησυχία για την εφαρμογή του συστήματος, παρά το ότι τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως η πιλοτική εφαρμογή δεν αφορά στην Ολλανδία.

Πηγή: CNN Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =