αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Η Τράπεζα Πειραιώς χαρίζει χρέη 138 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Κ. Πηλαδάκη»

«Η Τράπεζα Πειραιώς χαρίζει χρέη 138 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Κ. Πηλαδάκη»

Ένα μέγα θέμα σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε να διαγράψει οφειλές, ύψους 138 εκατ. ευρώ, του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη. «Κουρεύοντας» του δάνεια σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%.

Ο Κ. Πηλαδάκης είχε δανειστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, την εποχή της διοίκησης Βγενόπουλου, χωρίς μάλιστα να παρέχει τις αναγκαίες εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σχεδόν μια δεκαετία μετά το χρέος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι ώρας ωστόσο δεν έχει καταβληθεί στην τράπεζα Πειραιώς η οποία εξαγόρασε τη Λαϊκή όταν εκείνη χρεοκόπησε, ούτε ένα ευρώ. Η διαχρονική όπως φαίνεται αφερεγγυότητα του επιχειρηματία, δεν φαίνεται πάντως να εμπόδισε την τράπεζα ώστε να συμφωνήσει σε σκανδαλώδη ρύθμιση της οφειλής του.

Ο επιχειρηματίας από τη μεριά του φαίνεται να έχει καταθέσει το σχετικό business plan.

Το δε «κούρεμα» του δανείου σε ποσοστό άνω του 90%, είναι μονάχα μια από τις πτυχές της ευνοϊκής ρύθμισης, αφού η τράπεζα Πειραιώς έχει συμφωνήσει με τον Πηλαδάκη να της αποπληρώσει το δάνειο σε διάστημα μεγαλύτερο των 20 χρόνων και με πολυετή περίοδο χάριτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − four =