αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Τράπεζα Πειραιώς έχει κάνει τους περισσότερους πλειστηριασμούς σπιτιών τους 10 τελευταίου μήνες

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει κάνει τους περισσότερους πλειστηριασμούς σπιτιών τους 10 τελευταίου μήνες

Δέκα μήνες έχουν περάσει από την έναρξη των πλειστηριασμών και σχεδόν 20.000 ακίνητα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σε μια τιτάνια προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν τον όγκο των κόκκινων δανείων.

Από τις αρχές Μαρτίου που ξεκίνησε ουσιαστικά η λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν αναρτηθεί 19.481 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων ανεστάλησαν 4.176, ματαιώθηκαν 270 και ολοκληρώθηκαν 14.454 πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται στο eauction.gr.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 15 δισ. ευρώ μέσω των πλειστηριασμών έως το 2021, σε συνολική μείωση 55 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει με τον Εννιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Για το λόγο αυτό, παρατηρούμε αισθητή αύξηση των ακινήτων που βγάζουν οι τράπεζες στο «σφυρί» το τελευταίο δίμηνο, προκειμένου να πιάσουν τους φετινούς στόχους.

  • Από την Τράπεζα Πειραιώς οι περισσότεροι πλειστηριασμοί

Τους περισσότερους πλειστηριασμούς διενέργησε η Τράπεζα Πειραιώς μεταξύ των συστημικών τραπεζών από την αρχή του έτους, αγγίζοντας τους 2.575 πλειστηριασμούς. Εξ αυτών, στο 38% των περιπτώσεων βρέθηκε αγοραστής, στο 56% κρίθηκε άγονος και στο 6% των περιπτώσεων ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε.

  • Από την Alpha Bank τα περισσότερα ακίνητα

Η Alpha Bank πραγματοποίησε 1.606 πλειστηριασμούς την περίοδο Μάρτιος-Οκτώβριος 2018, στους οποίους βγήκαν στο «σφυρί» 3.259 ακίνητα. Στο 69% των περιπτώσεων ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε και στο 31% αναβλήθηκε, με την τράπεζα να αγοράζει το ακίνητο η ίδια στο 83% των πλειστηριασμών.

Όσον αφορά στο είδος του ακινήτου που βγήκαν σε πλειστηριασμό, το 64% αφορά σε κατοικίες και το 32% σε εμπορικά ακίνητα.

Για το σύνολο του έτους, η Alpha Bank αναμένει να αυξήσει τον αριθμό των πλειστηριασμών σε 2.692, καθώς έχει προγραμματίσει 679 πλειστηριασμούς μόνο το τελευταίο δίμηνο του έτους. Όσον αφορά στο ποσοστό επιτυχίας, αυτό ξεκίνησε από 11% τον Φεβρουάριο και ανήλθε σε 56% τον Οκτώβριο.

  • Από τη Eurobank το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία εννεάμηνου, η εκπλειστηρίασε συνολικά 2.444 ακίνητα το πρώτο 10μηνο του 2018. Εξ αυτών, το 49% των πλειστηριασμών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, το 34% κρίθηκαν άγονοι και το 17% ανεστάλησαν.

Συγκεκριμένα, 1.251 ακίνητα άλλαξαν χέρια, εκ των οποίων το 85% επαναγοράστηκαν από την τράπεζα και το υπόλοιπο 15% από τρίτους επενδυτές.

  • Από την Εθνική Τράπεζα οι περισσότερες αναστολές

Συνολικά 1.300 πλειστηριασμούς διενέργησε η Εθνική Τράπεζα από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο. Από αυτούς, το 32% απέβησαν γόνιμοι, το 29% άγονοι και το 39% ανεστάλησαν. Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την ΕΤΕ στην πρώτη θέση της κατάταξης σε όρους αναστολών.

Τον Οκτώβριο, πάντως, η τράπεζα ανέβασε ρυθμούς, αφού μόνο μέσα σε αυτόν τον μήνα διενέργησε 413 πλειστηριασμούς, έναντι 479 πλειστηριασμών το δ’ τρίμηνο.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − nine =