αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Τουρκία απαγορεύει τη γνωστή πλατφόρμα Booking.com

Η Τουρκία απαγορεύει τη γνωστή πλατφόρμα Booking.com

Λουκέτο βάζει τουρκικό δικαστήριο στο διεθνούς εμβέλειας σάιτ τουριστικών κρατήσεων, το Booking.com. Σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, η ιστοσελίδα του Booking (που πρέπει να σημειωθεί έχει την έδρα της στην Ολλανδία), συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό προς την ιστοσελίδα της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB).

Η TURSAB υπέβαλε τη μήνυση και το δικαστήριο δικαίωσε την προσφυγή, σύμφωνα με την Hurriyet. Μετά την απόφαση είναι θέμα ωρών, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, να πέσει μαύρο στο Booking στην Τουρκία.

Πάντως η TURSAB ξεκαθάρισε ότι όσοι έχουν ήδη κάνει τις κρατήσεις τους μέσω του Booking δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και πως οι κρατήσεις και οι προκαταβολές ισχύουν κανονικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία Booking.com BV θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 2,5 εκατ. τουρκικές λίρες προς το τουρκικό κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι σχέσεις Τουρκίας και Ολλανδίας οξύνθηκαν σε οριακά σημεία μετά την απόφαση των ολλανδικών αρχών να απαγορεύσουν σε Τούρκους υπουργούς να φτάσουν στη χώρα και να διοργανώσουν συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: News.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + nineteen =