αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Τουρκία «άρπαξε» το νέο εργοστάσιο της Tesla. Εκτός παιχνιδιού η Ελλάδα

Η Τουρκία «άρπαξε» το νέο εργοστάσιο της Tesla. Εκτός παιχνιδιού η Ελλάδα

Η Tesla μπαίνει πλέον και επίσημα στην Τουρκία μέχρι τα τέλη του έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στη χώρα βγάζοντας εν τέλει εκτός παιχνιδιού την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Newsauto.gr, η αμερικάνικη εταιρεία αποφασίζει λοιπόν να βάλει την Τουρκία στο επίκεντρο των εξελίξεων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη Νότια Ευρώπη και τις Αραβικές χώρες, με τον ίδιο τον Elon Musk να υπόσχεται μέσω του Twitter ότι θα παρευρεθεί προσωπικά στο επικείμενο λανσάρισμα της μάρκας στην τουρκική αγορά.

Η κίνηση αυτή του Musk έχει φυσικά αρκετές προεκτάσεις, μιας και το ξεκίνημα του λανσαρίσματος της Tesla στην Τουρκία σημαίνει ότι αυτομάτως η γείτονα χώρα θα μπορέσει να καλύψει εμπορικά όχι μόνο την τοπική αγορά, αλλά και τις χώρες της Νοτίου Ευρώπης καθώς και τις Αραβικές. Μάλιστα, η μεγαλύτερη έκθεση και «συνεργείο» Tesla στην Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες της στην Κωνσταντινούπολη πολύ σύντομα, απευθυνόμενη και σε αγοραστές άλλων κρατών όπως η Ελλάδα, στις οποίες η Tesla δεν έχει παρουσία.

Παράλληλα, εκτός από το ξεκίνημα των πωλήσεων των Tesla στην τουρκική αγορά, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της μάρκας στην Τουρκία, μια κίνηση που φέρεται να έχει συμφωνηθεί ήδη μεταξύ του Musk και του «σουλτάνου» Ερντογάν, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού την Ελλάδα και όποια άλλη Μεσογειακή χώρα ενδιαφερόταν.

Άλλωστε, ειδικά σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, ο Musk μέσω της ίδρυσης του μικρού κέντρου έρευνας και εξέλιξης στην Αγία Παρασκευή θα χρησιμοποιήσει μεν τα μυαλά των Ελλήνων και την υψηλή εξειδίκευσή τους στο πεδίο των ηλεκτροκινητήρων, όμως για το μεγάλο «πακέτο», την ίδρυση δηλαδή του νέου εργοστασίου, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Tesla έχει επιλέξει «δαγκωτό» Τουρκία εκμεταλλευόμενη τις συντονισμένες κινήσεις και τη θέληση του Ερντογάν, ο οποίος πιέζει συνεχώς τον Musk να επενδύσει στη χώρα του έναντι των υπολοίπων χωρών της Νοτίου Ευρώπης και φυσικά και της Ελλάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 14 =