αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τοξική συμπεριφορά υπάρχει σε όλους μας. Αλλά τα άτομα με συναισθηματική νοημοσύνη εφαρμόζουν 6 tips

Η τοξική συμπεριφορά υπάρχει σε όλους μας. Αλλά τα άτομα με συναισθηματική νοημοσύνη εφαρμόζουν 6 tips

Οι τοξικές συμπεριφορές υπάρχουν παντού γύρω μας. Στο γραφείο, στην προσωπική μας ζωή, ακόμα και στον δρόμο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να βγάλουν αρνητική ενέργεια και συμπεριφορές προς τους άλλους. Αλλά αν το δούμε λίγο πιο σφαιρικά, τελικά όλοι μας έχουμε τις κακές στιγμές μας. Όλοι μας έχει τύχει να γίνουμε «τοξικοί» έστω και για λίγο.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι το πως διαχειρήζεσαι την κατάσταση από εκεί και πέρα. Σε άρθρο του Inc.com, παραθέτει τους τρόπους με τους οποίους τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη καταφέρνουν να μην επηρεάζονται από τοξικές συμπεριφορές.

1) Όρια: Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι ευγενή με όλους, ανεξαιρέτως. Είναι γενναιόδωρα στην επικοινωνία και δεν «μετρούν τις λέξεις των άλλων». Εχουν φιλική διάθεση. Αν αντιληφθούν τοξική συμπεριφορά, αμέσως προστατεύουν την ενέργειά τους. Θέτουν όρια και δεν αφήνουν την θετική τους διάθεση να γίνει έρμαιο των αρνητικών vibes.

2) Αξιολογούν την γνώμη των άλλων και αντιλαμβάνονται την πρόθεση που υπάρχει πίσω από αυτή: Αν νιώσουν ότι είναι αρνητική, δεν την αφήνουν να τους επηρεάσει: Αν διαπιστώσουν στις εκφράσεις του άλλου επικριτική διάθεση, θυμό και φθόνο, τις προσπερνούν.

3) Η εσωτερική τους ηρεμία είναι καλά προστατεύμενη και δεν επηρεάζεται εύκολα από χαοτικές καταστάσεις: Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν μια αόρατη πανοπλία που αποκρούει τις αρνητικές διαθέσεις. Δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ασχοληθούν με καταστάσεις που θα φθείρουν την ψυχολογία τους.

4) Η δύναμη της εστίασης: Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη προσπαθούν να εστιάζουν στην θετική πλευρά των πραγμάτων και τους στόχους τους. Δεν θα σπαταλήσουν χρόνο και ενέργεια εστιάζοντας στις αρνητικές συμπεριφορές των άλλων. Προστατεύουν την ενέργειά τους και δεν την σπαταλούν.

5) Έχουν τις δικές τους «πηγές ενέργειας» από όπου αντλούν δύναμη: Πιστεύουν στους ανθρώπους και έχουν κοντά τους ανθρώπους που τούς γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα. Δεν δίνουν τόση σημασία στις «εξαιρέσεις» που μπορεί να συναντήσουν στην καθημερινότητά τους.

6) Ελέγχουν τα συναισθήματά τους και έχουν την ικανότητα να παραμένουν συγκρατημένοι και ψύχραιμοι: Τα συναισθήματά τους δεν επηρεάζονται εύκολα και δεν χάνουν εύκολα τον αυτοέλεγχό τους σε καταστάσεις με ένταση.

7) Συγχωρούν: Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν την τάση να δικαιολογούν την αρνητική διάθεση των άλλων. Ξέρουν ότι αυτή μπορεί να είναι απόρροια ανασφάλειας, απόρριψης, φόβου, έλλειψης αυτοπεποίθησης. Έτσι συνηθίζουν να παρακάμπτουν τις εντάσεις και να μην επηρεάζονται εύκολα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 8 =