αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ τιμή του Bitcoin πέφτει συνεχώς, αλλά οι επενδυτές του… διπλασιάστηκαν

Η τιμή του Bitcoin πέφτει συνεχώς, αλλά οι επενδυτές του… διπλασιάστηκαν

Μπορεί η τιμή του να έχει… βρεθεί στα «τάρταρα», ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν δείχνει να τρομάζει την επενδυτική κοινότητα. Ο λόγος για το Bitcoin και τα παράδοξα που το ακολουθούν!

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ενθουσιώδεις «υποστηρικτές» του κρυπτονομίσματος παραμένουν πιστοί στην πορεία του, ακόμη κι αν η τιμή του… κατρακυλά.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία έρευνας του Cambridge Centre for Alternative Finance, τα οποία παρουσιάζει το Bloomberg, ο αριθμός των πιστοποιημένων «χρηστών»/ επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα στα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, την ίδια ώρα που η τιμή του Bitcoin κατέγραψε «βουτιά» σχεδόν 80%. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των «χρηστών» / επενδυτών κατέγραψε αύξηση στα 35 εκατομμύρια φέτος, έναντι 18 εκατομμυρίων πέρυσι.

«Η τάση αυτή δεν είναι τυχαία και σίγουρα λέει πολλά. Εάν ο αριθμός των χρηστών συνεχίσει να αυξάνεται, τότε δεν αποκλείεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων να αρχίσει να ανακάμπτει», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην έρευνα. «Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι μεμονωμένοι επενδυτές και όχι επιχειρηματικοί πελάτες. Ως μεμονωμένοι πελάτες ορίζονται συνήθως οι χομπίστες, οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη λιανική, οι καταναλωτές», τονίζεται επίσης.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 14 =